Zanger en DJ maken remix van stadslied

ALMERE
Zanger Jerry Kenbeek en DJ Jeroen Hamer uit Almere hebben een remix gemaakt van het stadslied van Almere, 'Stad van de Vrijheid'.

Het idee van een remix is ontstaan toen Kenbeek werd benaderd door DJ Ronny van Veen. Die wilde een stoerdere en modernere versie van het Almeerse stadslied. Het lied is de opkomstmelodie van de profvoetballers van Almere City FC.

Kenbeek zocht contact met DJ Jeroen Hamer, met wie hij vaker samenwerkt. Binnen enkele dagen was de remix een feit. Het nummer wordt gelanceerd tijdens het Bevrijdingsfestival op 5 mei in  Almere Stad. Vanaf die dag is het te vinden op Spotify.

Het muzikale duo heeft inmiddels een gesprek met wethouder Frits Huis gevoerd over mogelijkheden om een videoclip te maken. 
 

reacties (7)

 • Paul

   

  Er is niets mis met de orginele versie. Gewoon laten zoals het is. Zeker geen gemeentesteun. Nergens voor nodig en niemand heeft er om gevraagd.

  reageer
 • O36

   

  Eindelijk een vernieuwde versie, klinkt super! @Jond Waarschijnlijk ken jij zijn vader niet eens dus slaat nergens op wat je zegt...

  reageer
 • Jond

   

  Toeval, of niet: Pa Kenbeek werkt ook bij Almere City..........

  reageer
 • Joep

   

  Belangenverstrengeling dus. En nu probeert het tweetal een zakcentje te verdienen via de wethouder.. Ernstig

 • Marloes

   

  Z'n vader heeft er toch niks mee te maken? Die is niet degene die dit nummer heeft opgepimpt of iets dergelijks, tenminste ik hoor maar 1 stem in dit nummer? Of herken jij die van z'n vader ook in dit nummer? Er zijn mensen die een baan krijgen doordat ze iemand kennen in een bedrijf, van connecties moet je het tegenwoordig hebben, niks mis mee toch?

 • Remon

   

  Pffff, hebben we, en de wethouder, nu echt niets beters te doen?

  reageer
 • John

   

  Wie is eigenlijk de initiatiefnemer van dit stadslied? Op de site van de gemeente of city marketing vind ik er niets over. De clip op YouTube met de originele versie is geplaatst door een ontwerpbureau. Nogal malle titel overigens, voor de snelle denker is de link met de grootste politieke fractie in Almere snel gemaakt. Voel me daar als Almeerder niet helemaal senang bij.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jond

   

  Dus omdat één mannetje bij Almere City (Ronny is de huis DJ van Almere City) een andere versie wil horen van dit lied, moet de gemeente maar financiël bijspringen? Heeft die man enig idee hoe saai het Wilhelmus klinkt? Iets is nu eenmaal iets en daar blijf je van af!!

  reageer
 • Bas

   

  Och dit is echt heel sneu

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert