Weinig jeugdhulp aan Urker jongeren

URK
Op Urk en in de gemeenten Schiermonnikoog, Staphorst, Edam-Volendam en Rozendaal is vorig jaar het minst jeugdhulp verschaft, namelijk aan minder dan 6 procent van de jongeren. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Jeugdhulp bestaat uit het begeleiden en behandelen van jeugdigen met psychische problemen, een verstandelijke beperking of opvoedproblemen. In Flevoland werd de meeste hulp verleend in Almere. Daar kreeg ruim 11 procent van de jongeren tussen de 0 en 17 jaar hulp. Dit komt overeen met het landelijke beeld.

De meeste jeugdhulp werd, met meer dan 15 procent, verstrekt in Hoogezand-Sappemeer, Zoetermeer, Hillegom en Roermond. 

[https://localfocus2.appspot.com/590303efa272e]

reacties (6)

 • Moraalridder

   

  Dat was afgelopen koningsnacht in Urk wel te zien. Deze jeugd heeft echt wel Hulp nodig om normaal te kunnen doen.

  reageer
 • Kees

   

  Weet je wel wat dat kost om hulp in te schakelen. ?? Zo en zo je eigen risico ben je dan al kwijt. Plus de rest. Dat kan toch niemand ophoesten

  reageer
 • Frans

   

  Dat er op Urk minder jeugdhulpverlening nodig is komt door verschillende factoren. A Er zijn meerdere instanties die hulp bieden met mensen van urker bodem. Denk aan way point, kerk, caritas en de (jeugd politie) alleen het feit dat jeugdhulpverlening Flevoland het niet doet en het daarom niet in kaart word gebracht maakt het dus niet dat er op Urk minder jeugdhulpverlening nodig is.

  reageer
 • Helemaal mee eens. Spreek uit ervaring

  reageer
 • Ik vraag mij dan wel af: komt dit doordat er minder hulp nodig is of wordt er om minder hulp gevraagd terwijl er wel hulp nodig is?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hoogstwaarschijnlijk is er minder hulp nodig. In een hechte gemeenschap kijken mensen meer naar elkaar om. In stedelijk gebied of minder hechte gemeenschappen is het ieder voor zich.

 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Wat men vergeet te melden is dat de jeugdzorg in Flevoland maar eigenlijk landelijk een grote puinhoop is. Als bovenstaande informatie is van jeugdzorg zelf dan heeft het geen waarde. Jeugdzorg doet niet aan de waarheid maar aan fantasien. Ik geef regelmatig advies en dat is nooit maar dan ook nooit vrijwillig mee te werken met instanties als Samen Veilig doet u dat wel? Bent u en u kind verloren en in handen van een geldfabriek zonder empathie voor kind of ouder. Publiceer cliënten enquete maar een van Jeugdzorg Flevoland,,,,en beloof niet te schrikken u kunt hem opvragen bij Raymond Meijers van Samen Veilig.

  reageer
 • Emma

   

  Ik weet niet op welke basis u adviezen geeft, maar ik heb het gevoel dat u niet objectief bent, voor zover ik u onduidelijke verhaal begrijp.

 • Hans

   

  Wat een warrig verhaal; er is geen touw aan vast te knopen!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert