Hoe smaakt een tulpenbol?

LELYSTAD
De hele week besteden wij al aandacht aan de tulp en aan de bollen in de provincie.

Vrijdag een bijzonder onderwerp, misschien voor sommigen zelfs een gevoelig onderwerp. Gerard van Ommen kijkt hoe het is om te koken met tulpenbollen. 

Gerhard Flantua, ofwel 'Boer Kok' van Stadsboerderij Lelystad is gek op vergeten groenten. Hij gaat samen met Gerard van Ommen bloembollen bereiden én proeven.

reacties (7)

 • Robert Heemskerk

   

  Mijn ervaring is dat ze van biologische teelt en ongekookt, vers en knapperig smaken. Snij doormidden en gebruik de rokken als snackbakjes voor een vulling met bijv eiersalade. Je kunt ze ook rauw snipperen over de salade. De smaak van tulpenbollen uit biologische teelt is verrassend, ietsje zoet met een pepertje als nasmaak ;-)

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Tulpenbollen zijn vooral ongezond: er zijn vrijwel geen biologische tulpenbollen. Ze zijn vooral met heel veel gif behandeld, dus ik wens de verslaggever veel darmkoliek toe, dan overleeft hij het misschien.. Mijn vader at ooit (1944) tulpenbollen, met een paar verrotte uien, gebakken, en was drie dagen zwaar ziek, hij zei dat hij zonder de oorlog beter overleefd had.. Suikerbieten zijn ook niet echt gezond overigens, behalve dan misschien de oerversie, maar die bestaat niet meer in Nederland.

  reageer
 • Nelleke Groen

   

  Die man is gek er zit heel veelll gif in die bollen door de bestrijdingsmiddelen.

  reageer
 • .W.

   

  binnenkort lezen we ook ze eten gebakken kat in lelystad .

  reageer
 • Hans O

   

  Is Gerard wel helemaal goed voorgelicht? Op veel plaatsen in Nederland wordt de waterkwaliteit gemeten. Recent werd door het Planbureau voor de Leefomgeving de uitkomsten van deze metingen over 2016 gepubliceerd. Daaruit bleek dat op meer dan 60% van deze meetlocaties de normen voor gewasbeschermingsmiddelen is overschreden. Met name betrof deze overschreiding bloembollen teelt. Omdat we sinds de 2e WO geen bollen meer eten is er voor gewasbescherming voor niet consumptie producten een andere norm dan voor menselijke consumptie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wouter

   

  Dat moet je mijn vaders vragen. Die heeft in de oorlog tulpenbollen gegeten.

  reageer
 • Barbara

   

  In de oorlog aten mensen bloembollen, suikerbieten maar ook katten en honden. Die kant gaat het toch met deze kok niet op hopelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert