Vrijwilligers Live For Lives helpen bootvluchtelingen

ENS
Een groep vrijwilligers van de hulporganisatie Live for Lives uit Ens is vorige week teruggekeerd van het Griekse eiland Samos. De twaalf vrijwilligers waren daar een week om bootvluchtelingen in een opvangkamp te helpen. Live for Lives is opgericht door Ramona Brongers uit Ens. Zij richtte de organisatie op in 2015 omdat zij het leed van de bootvluchtelingen niet langer kon aanzien.

De bedoeling van de missieweek van de Flevolanders was om te zorgen voor een stoot vitamines in de vorm van fruit en groente. Ook kleding en toiletartikelen werden meegenomen. Daarnaast zorgden de vrijwilligers uit Ens voor wat afleiding. De mensen in het kamp kunnen en mogen volgens de vrijwilligers niets doen. ''Zij kunnen alleen maar rondhangen en doen dat soms al ruim een jaar.''

Veel vluchtelingen wonen in een tentenkamp op pallets waar op papier plek is voor 700 man. In de praktijk wonen er vaak 2000 vluchtelingen. 
 

reacties (3)

 • Flevoburger

   

  Op zich een goed streven maar een ieder met een klein beetje verstand weet dat we dit geburen nooit lang kunnen volhouden. Het is nu voorjaar en de aantallen `vluchtelingen` uit Afrika die de Middellandse Zee proberen over te steken is sterk groeiende. Opvang in de regio en streven naar terugkeer naar de eigen regio als de problematiek weer "leefbaar" is geworden. Een verblijfsstatus voor het leven ( je familie mag er achteraan komen) een woning, uitkering, medische zorg, scholing voor je kinderen. Als je bekijkt hoeveel problemen ( zonder ergens de schuld neer te leggen! ) onze maatschappij heeft met de derde generatie van de toenmalige gastarbeiders dan ben ik bang wat de "derde generatie" van deze groep ons gaat brengen.

  reageer
 • Greb

   

  Hulp aan "echte" vluchtelingen ok, maar hoeveel % is dat in werkelijkheid?

  reageer
 • Emma

   

  Mooi initiatief. K heb veel bewondering voor iemand die zoiets opzet!

  reageer
 • Jan

   

  Als je dit echt goed doordenkt, dan moet je toch kunnen begrijpen dat er maar een manier is om deze ellende te verhelpen en voorkomen. En dat is zorgen dat de boodschap via al die smartphones richting de wachtende hordes is, dat het een grote ellende is wat je te wachten staat als je de oversteek wil gaan maken naar het zogenaamde beloofde land. En alle, hoe goed ook bedoelde, hulp is helaas een verkeerd signaal. Dat zorgt er dan voor dat de smokkelaars dik kunnen verdienen en Timmermans Ferries weer druk bezig zijn om iedereen over te zetten zodra men toen kilometer uit de kust is met de rubberbootjes die net genoeg brandstof hebben om daar te komen. Wetende dat er op ze gewacht wordt.. Dus, zoals het spreekwoord zegt, zachte dokters msken stinkende wonden..

 • Ach ja...

   

  Blijft toch raar dat 12 man zoveel geld uitgeven om daarheen te reizen. Mensen die kunnen helpen zijn daar meer dan genoeg. Had al datgeld dat verloren gaat aan reizen ook gedoneert. Nu is het zo'n zie mij hier goeddoen actie geworden. Beetje een gemiste kans dus

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert