Vrijwilligers Live For Lives helpen bootvluchtelingen

ENS • Za 29 april 2017 | 17:01 • Zaterdag 29 april 2017 | 17:01
Een groep vrijwilligers van de hulporganisatie Live for Lives uit Ens is vorige week teruggekeerd van het Griekse eiland Samos. De twaalf vrijwilligers waren daar een week om bootvluchtelingen in een opvangkamp te helpen. Live for Lives is opgericht door Ramona Brongers uit Ens. Zij richtte de organisatie op in 2015 omdat zij het leed van de bootvluchtelingen niet langer kon aanzien.

De bedoeling van de missieweek van de Flevolanders was om te zorgen voor een stoot vitamines in de vorm van fruit en groente. Ook kleding en toiletartikelen werden meegenomen. Daarnaast zorgden de vrijwilligers uit Ens voor wat afleiding. De mensen in het kamp kunnen en mogen volgens de vrijwilligers niets doen. ''Zij kunnen alleen maar rondhangen en doen dat soms al ruim een jaar.''

Veel vluchtelingen wonen in een tentenkamp op pallets waar op papier plek is voor 700 man. In de praktijk wonen er vaak 2000 vluchtelingen. 








 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel