"Het eerste Bevrijdingsfestival was een soort Woodstock"

ALMERE
De 25ste editie van het Bevrijdingsfestival in Almere is aanstaande. Deze week blikt 'Dit is Flevoland' terug.

In de eerste aflevering zie je de allereerste editie in 1993 bij 't Oor. Een jaar daarvoor was er een stichting opgericht. Inspiratie werd opgedaan tijdens het bevrijdingsfestival in Haarlem. Er moest een hoop gebeuren, want 't Oor was een kale vlakte. De organisatie zette er een podium en wat toiletten neer. Ook was er catering. De organisatie omschrijft de eerste editie als een soort Woodstock. 

 

reacties (5)

 • Klepper en co

   

  Wij zijn er bijna elk jaar bij geweest en vinden het altijd erg leuk. Fijn dat ze dit nog steeds willen organiseren. En heb je een klacht, ga dan zelf eens wat organiseren. We zien altijd uit naar 5 mei!

  reageer
 • Sandra

   

  Vroeger was het alleen voor hippies en nu voor iedereen. Rock en urban en hollands op 1 dag heel leuk voor allemaal.

  reageer
 • Robert

   

  Je kunt de latere edities natuurlijk niet meer vergelijken met zo'n "eerste keer" maar het is wel een feit dat het Bevrijdingsfestival in het verleden een veel leuker familie evenement was. De programmering van de optredens was veel breder en voor ieder wat wils, met ook ruimte voor lokale cultuur. Zonder oorverdovende geluidsniveaus. Ook de sfeer was veel beter toen het vieren van de Vrijheid nog niet werd geblameerd door 2 meter hoge, geblindeerde, hekken. Het was toen echt een evenement voor en door Almere, inclusief de horeca die een gezond graantje mee kon pikken. Zoals het festival nu is zou ik het geen verlies vinden als het verdwijnt naar het Almere strand en de Esplanade gewoon weer een gezellige, open, voor ieder wat wils plek wordt.

  reageer
 • Robbiedobbie

   

  wat een onzin wij vinden het een topfeest met altijd bekende artiesten en echt voor ieder wat wils. het is ook helemaal gratis voor iedereen en wij vinden het heel gezellig. Maar ja kleinschalig is het inderdaad niet meer. En de horeca, die pikt niet 1, maar veel meer graantjes mee hoor alles zit ramvol en op de grote markt staan wel 10 barren buiten.

 • Joop

   

  Het is dit jaar de 24e keer, want in 2002 werd het vanwege slecht weer afgelast.

  reageer
 • Bé

   

  Ik was er toen bij en heb nog een (ongebruikte) sticker waarop de optredende artiesten vermeld staan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert