Winkel Dress for Succes Almere dicht

ALMERE
De Almeerse vestiging Dress for Succes heeft per 1 mei de deuren gesloten. De stichting die vanaf 2009 bestond houdt ermee op omdat de subsidie van de gemeente is gehalveerd.

Voor de vrijwilligers is het een bittere pil omdat er zoveel meer werd gedaan dan alleen kleding verzorgen voor mensen die weinig geld hadden. "We gaven ook workshops en hielpen mensen op allerlei manieren om succesvol voor de dag te komen bij een sollicitatie. Ook had de winkel een sociale functie waar mensen hun verhaal kwijt konden", legt coördinator Ineke Elbertse uit.

Ook de groei van het aantal kringloopwinkels speelt een rol. Daar is ook veel goedkope kleding te vinden.

De winkel aan de Kerkgracht in Almere Haven is inmiddels ontruimd en alle kleding is naar andere vestigingen gebracht.

reacties (4)

 • Franziska

   

  Ik zou wel graag willen weten hoeveel personen ze van kleding hebben voorzien. De winkel was alleen op afspraak open. Sociale functie had het niet. Vraag me wel af wat er met de subsidie werd gedaan.

  reageer
 • Stg No Budget

   

  Erg jammer van zo een mooi Initiatief! De minderbedeelden worden letterlijk uitgekleed in Almere. Waarom niet een mooi project blijven ondersteunen, voor het doel die de gemeente juist hoog op de agenda heeft staan. Onbegrijpelijk.😪 Dankzij Ineke kon het gratis "NO BUDGET Shopje", van stichting No Budget wel enkele kledingstukken en schoenen ophalen voor minderbedeelden. Dank jullie wel, Dress for succes. Stichting No Budget ALMERE

  reageer
 • Faerie

   

  Tweede trefpunt is erg duur. Ik vind het jammer dat de gemeente dit initiatief niet opneemt in hun aanpakken om (oudere) mensen aan werk te helpen.

  reageer
 • Nicky

   

  Ga eens kijken bij 't Tweede Trefpunt !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert