Geen Van Z.. tot Z.. tocht dit jaar

ZEEWOLDE
De Van Z.. tot Z.. tocht gaat dit jaar niet door. Het bestuur krijgt de begroting voor de jaarlijkse wandeltocht die start en eindigt in Zeewolde niet rond. Daarmee komt er een einde aan een traditie van 20 jaar. De eerste Van Z.. tot Z.. tocht werd in 1997 gelopen. 

Steeds moeilijker sponsoren te vinden
Volgens het bestuur werd het de laatste jaren steeds lastiger om ondernemers te vinden die het evenement wilde sponsoren. Het sponsorgeld werd de afgelopen jaren onder meer gebruikt om een t-shirt uit te geven, een busje te huren en voeding voor de wandelaars te kopen.

Oproep nieuwe bestuursleden
Vorig jaar al hadden de zittende bestuursleden besloten dat ze nog één jaar mee zouden helpen om de tocht te organiseren. Nu de begroting niet rond is stopt het bestuur er vroegtijdig mee. Voorzitter Teunis Ras houdt hoop dat iemand een doorstart met de tocht wil maken. "Ik hoop van harte dat er nieuwe bestuursleden komen die het stokje over willen nemen." Ras verontschuldigt zich voor het feit dat er dit jaar geen tocht is.

reacties (4)

 • Ria

   

  Wat een domper!! Ik verheug me er elk jaar op en hoopte dat ik nog mee kon lopen tot ik te oud was...Zelfs mijn vakantie plan ik pas na de ZtotZ

  reageer
 • Nk

   

  Zo zakt Zeewolde steeds verder weg in het door o.a. Leefbaar Zeewolde zo gewenste "rustgebied".

  reageer
 • Een vrijwilliger

   

  Héél erg jammer dat dit dorpsfeest om financiële redenen geen doorgang meer kan vinden. Vele trouwe lopers én helpers zullen dit festijn serieus gaan missen :-( Het heeft 'ons dorp' op de kaart gezet maar, zoals zoveel andere activiteiten, bloedt het dood. Misschien is het tijd voor nieuwe initiatieven!

  reageer
 • Bewoner

   

  Tja minder sponsors, minder winkels in het dorp, minder mensen die in het dorp winkelen en dus uitgaven doen in het dorp. Neerwaartse spiraal... Dan krijg je dit... heel erg jammer Z tot Z tocht hoorde wel bij het dorp.

  reageer
 • Johan

   

  Dit heeft niets te maken met sponsorgelden. Shirts. Een busje. Eten. (Mij lijkt dit niet zoveel moeite om dat geregeld te hebben. Zelfs met sponsoren) Als je een beetje achter sponsoren aan gaat zijn er zat sponsoren te vinden die dit evenement door willen laten gaan. Dit heeft meer te maken met een minder enthousiast geworden bestuur. Handdoek in de ring gooien als het even minder gaat. Maar dat is mijn mening, wie ben ik.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert