Steeds meer woningen gekocht door beleggers

LELYSTAD
Steeds meer woningen in Lelystad worden gekocht door beleggers, die de woning vervolgens verhuren. 

Vooral appartementen en woningen van rond de 130.000 euro zijn populair bij de beleggers. Zij kopen het pand op en verhuren het voor 800 euro per maand.

Voor beleggers kan het interessant zijn om als verhuurder de huizenmarkt te betreden, omdat het door de lage rente niet aantrekkelijk is om het geld op een spaarrekening te zetten.

Het lijkt een win-winsituatie, maar door het opkopen van woningen blijven er minder huizen over voor mensen die een koopwoning zoeken om zelf in te wonen

reacties (19)

 • Jan Postma

   

  Goed initiatief! Omdat er nu meer woningen verkocht worden stijgt de waarde van woningen in Lelystad. Dit is goed voor alle woning eigenaren! De prijzen van woningen in Flevoland liggen momenteel aanzienlijk onder de prijzen van woningen in de randstad dus het lijkt mij een gezonde situatie dat de prijzen overal op een vergelijkbaar niveau komen.

  reageer
 • Roderick

   

  En er worden woningen verkocht En er komen weer woningen beschikbaar voor huurders. Leuk dat er op die manier weer beweging komt in de woningmarkt in Lelystad! Dit geeft iedereen weer mogelijkheden.

  reageer
 • Hannes

   

  Het gehele vastgoed woningscenario, is en blijft voorlopig één arrogante valse concurrentie debacle!

  reageer
 • Geer

   

  Nee hoor, de kunst is juist dat ik mijn vermogen goed wilde stallen. Ik heb dus juist helemaal geen hypotheek nodig! Beetje opletten hoor! De kunst is dat de huur meer moet opbrengen dan de kosten en het vermogen mag graag een beetje groeien... Echter zit het meeste vermogen dus in bakstenen..

  reageer
 • Riek

   

  Nou je zal er naast wonen Dit zou je niet willen als gemeente al die huisjes melkers En wie is de klos dure huren vooral als je als persoon in de knel zit

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Poe

   

  Totale onzin, sociale woningbouw lag stil door de crisis, door slechte posities en door een afname in de vraag. Verder is winst nogal logisch, de verhuurder loopt ook het risico..dan mag daar wat tegenover staan. Verder is hypotheekrente aftrek alleen van toepassing op het woonverblijf niet op verhuurde panden..

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ik schreef "het zou mij niets verbazen dat" en ik blijf bij die stelling. En ja, er zijn verkeerde huurders maar als de overheid haar verantwoordelijkheid had genomen op het gebied van woningbouw en deze materie niet had verkwanseld aan de pure economische belangen ( meer, meer en meer financiële winst) dan was deze situatie niet eens ontstaan.

  reageer
 • Tja

   

  Beste flevoburger. Misschien wat beter verdiepen in het onderwerp en dan reageren. Hypotheekrente aftrek krijg je alleen bij een eigen woning en die bij iets wat je verhuurd. Tevens zijn 'de huisjesmelkers ' ook degene die de risico's lopen met een 'verkeerde huurders ' Niet bij voorbaat alles over 1 kam scheren.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Mede namens Rutte is er de afgelopen jaren ( bewust? ) niet geïnvesteerd in de sociale woningbouw en is ook in deze branche alles gericht op het maken van winst. Het zou mij niet eens verbazen als deze huisjesmelkers ook nog gebruik kunnen maken van de Hypotheekrenteaftrek regeling.

  reageer
 • Poe

   

  Banken lenen nog genoeg uit..door strengere wetgeving alleen mat moeilijker..kan allemaal makkelijker, maar niet zeuren als een bank dan gered moet worden..

  reageer
 • Ed

   

  Het gaat bij deze partijen toch echt om de winst. Het zou beter zijn wanneer woningbouwverenigingen zonder winstoogmerk voor fatsoenlijke woningen zorgden.

  reageer
 • Rinus

   

  De huisjesmelkers zijn weer terug!

  reageer
 • Sascha

   

  Laten we blij zijn dat de woningmarkt aantrekt en dat mensen weer durven te investeren. Banken vullen tegenwoordig alleen maar de zakken en keren niks uit! Er is een groot te kort aan huurwoningen dus ik denk dat deze partij een goede bijdrage levert aan Lelystad.

  reageer
 • Thomas

   

  Plus als je te goedkoop bent, krijg je de verhuurdersheffing op je nek, a ongeveer een hele maand huur per jaar. Het is het € 710 - 950 segment waar het heel lastig is om geen verlies te draaien.

  reageer
 • S74

   

  Ik weet nog wel een mooie eengezinswoning te koop, bieden vanaf € 140.000.

  reageer
 • Geer

   

  Het lijkt rooskleuriger dan het is. Ik verhuur een woning, maar gaat deze te goedkoop krijg ik er volk in die het helemaal uitwoont in een half jaar, te duur? Dab wordt deze niet verhuurt. Het onderhoud moet gedaan worden, al valt het best mee als je op langere termijn kijkt.. Het probleem zit' m in de vraag wat wel en geen inderhoud is. Natuurlijk keurig beschreven, maar bij sommige mensen gaat alles meteen stuk of bellen werkelijk om alles aan de telefoon. (Leertje in de kraan en dan meteen dreigen met "hun" advocaat.. ) daar word je wel es simpel van. Het is dat ik een behoorlijk onderhoudsnetwerk heb en zelf ook twee rechterhanden heb, maar soms is het gewoon beter iets anders te doen met de centen. Veelal is het veel goedkoper om eventuele hypotheken af te betalen. Mijn vader had als stelregel: iets nieuws kopen op wielen, dat is voor debielen. Kortom: daar verdampt het geld echt snel! Vastgoed kan een redelijke investering zijn.

  reageer
 • Bas

   

  Goed idee zeg. Ik zal het ook eens overwegen.

  reageer
 • Erno

   

  Het is ook nooit goed. Leegstand niet OK Nu is koop en verhuur ervan niet OK Mensen die netjes proberen met hun gespaarde centen nog iets te doen prima toch. Er zijn er velen die verbrassen en later hun handjes op moeten houden.. Wat willen we nu met z'n alle?!

  reageer
 • Barbara

   

  Of het voor de huurder zo aantrekkelijk is blijft een vraag. Ik huur van een beleggingsmij die geen flikker aan onderhoud doet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert