Meer verkeer en files op wegen naar Randstad

FLEVOLAND
Het wordt tot 2040 veel drukker op de wegen in de Randstad en daarmee ook op de wegen tussen Flevoland en Amsterdam en Utrecht. Zelfs als de economie niet zo goed draait, neemt het verkeer in en om de grote steden sterk toe. 

Uit een overzicht van het ministerie van Infrastructuur blijkt dat automobilisten op files moeten blijven rekenen.

Opvallend is dat er op de Flevolandse wegen weinig opstoppingen worden verwacht. Maar verder op de wegen richting Amsterdam en Utrecht, zal het vaker vaststaan.

Volgende kabinet
Het investeringsprogramma in de infrastructuur ligt tot 2030 in grote lijnen vast. Het volgende kabinet moet knopen doorhakken over de projecten daarna.

Op dit moment wordt gewerkt aan een verbreding van de verbinding tussen Almere en Amsterdam. Volgens de provincie Flevoland moet nu zo snel mogelijk de A27 worden aangepakt, omdat deze snelweg het verkeer tussen Almere en Utrecht niet aankan. 

reacties (5)

 • Ron H

   

  Vreemde opm over de A27 want die zit wat betreft eemnes utrecht (en hoevelaken eemnes) al lang in de planning en daar zit het echte probleem.

  reageer
 • Jos

   

  Haal nu eerst eens die plekken weg waar geritst moet worden, dat zijn de grote trechters.

  reageer
 • Boels

   

  Een planologische nachtmerrie! Wegen en spoor moeten eigenlijk de piekbelasting aankunnen, maar dat gaat niet werken. Ook niet met 2x10 rijbanen en 6 sporen (zie Californië). Ik denk dat het woon-werkverkeer moet worden aangepakt. Grote werkgevers (zoals vroeger) of industrieterreinen moeten de productielijnen voorzien van woonwijken. Dus wonen en werken op een afstand van (pakweg) 15 minuten fietsen.

  reageer
 • Weg van de snelweg

   

  Was ook duidelijk voorspelbaar. Hoe breder de wegen, hoe korter de files maar wel vaker in de file! De tuit van de trechter is niet overal weg te werken!

  reageer
 • michael

   

  en de verwachting is dat op het spoor tussen Amsterdam (via de polder) naar Zwolle ook een capaciteit probleem komt als er in het spoor niets wordt geinvesteerd

  reageer
 • .\/\/.

   

  De verdubbeling is door het vorige kabinet onder leiding van de asfalt-gelovigen van de VVD afgeschoten, waarvoor bedankt. Nu dus maar op de blaren zitten denk ik.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert