Bevrijdingsfestival Almere altijd in beweging geweest

ALMERE
Het Bevrijdingsfestival in Almere bestaat 25 jaar. Vrijdag is de jubileum editie. Dit is Flevoland blikt de hele week terug. 

Maandag kon je zien dat de eerste editie bij 't Oor gehouden werd. Dat bleek niet zo'n geschikte locatie en dus werd er gezocht naar een nieuwe plek. In 1994 was de tweede editie op het Stadhuisplein en daarna is het festival nog een paar keer verhuisd. Sinds een aantal jaar wordt het festival op de Esplanade gehouden, maar de organisatie sluit nog een verhuizing over een paar jaar niet uit. 

 

reacties (6)

 • koos

   

  Het festival is echt helemaal gratis voor iedereen met bekende artiesten. Dat kan alleen maar als je wel je biertje dan ook daar koopt. Vind ik heel normaal. Ga eens naar een ander festival daar betaal je 3,50 voor een cola. Gewoon helemaal gratis dat is toch best bijzonder.

  reageer
 • Karel

   

  Ja, een "heel bijzonder" festival, helemaal met u eens. Misschien nu nog op zoek naar een "heel bijzondere" locatie, vooral wat verder weg de polder in.

 • Peter

   

  Dat kan je toch geen bevrijdingfestival noemen helemaal afgeschermd als je naar binnen wil staan er een paar bewakers die je het liefst willen fouilleren of je geen flesje water mee naar binnen neemt.Het kan dus iinderdaad in Almere.

  reageer
 • rob

   

  Ik zie alle hekken weer opgebouwd worden lijkt wel een gevangenisbak en dat op bevrijdingsdag

  reageer
 • Danny

   

  Wel het slechtste programma in jaren

  reageer
 • Karel

   

  Dit bevrijdingsfestival heeft niets meer met bevrijding te maken. Vertel mij de link daar naartoe maar eens. Ik vraag me ook af of bezoekers van dit festival zelfs maar aan WOII en de bevrijding denken. Het is gewoon weer het zoveelste commerciële herrie-festival dat bovendien op een totaal ongeschikte locatie wordt gehouden (te dicht bewoond gebied en naast een ziekenhuis). En de weerklanken over het Weerwater kennen hun weerga niet, dus kan zo'n beetje de rest van Almere weer meegenieten. Goed te horen dat de organisatie een verhuizing niet uitsluit.

  reageer
 • Kees

   

  Het centrum is natuurlijk bij uitstek de locatie voor dit soort evenementen. Als je dat niet wil horen, moet je niet in een stad van 200.000 mensen gaan wonen (die ook nog moet doorgroeien naar 350.000). En dat het ziekenhuis op een andere plek had moeten staan is natuurlijk ook logisch.

 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Bevrijdingsdag vieren is goed, festivals zijn leuk. Maar bevrijdingsfestival lijkt meer op een commerciële instelling. Bekers 1 muntje, geen eten/drinken mee, omheiningen en dat alles om de programmering te kunnen bekostigen. Er zijn vast vele gesubsidieerde culturele instellingen die ook iets leuks op een podium kunnen vertonen. Inclusief commerciële food- en drinktrucks en mensen met hun eigen picknickmand. Maar ja, wellicht ben ik te oud en is vroeger alles opeens beter geworden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert