Camping Waterhout wil eind deze maand besluit verhuizing

ALMERE
Om camping Waterhout volgend seizoen op het Schateiland in de Almeerse Noorderplassen operationeel te kunnen hebben, moet er voor het einde van de maand duidelijkheid zijn over de verhuizing. Dat zegt mede-eigenaar Sander Fokkens van Waterhout. In het nieuwe onteigeningsplan van de gemeente staat echter te lezen dat de gemeente niet verwacht er spoedig met de camping uit te komen omdat de standpunten nog ver uiteen liggen.

Fokkens kan dat verder niet duiden. Wel schrijft de familie Fokkens in een brief aan gemeenteraadsleden dat de gemeente momenteel nog een aantal zaken uitzoekt en er afgesproken is dat eind mei uiterlijk een definitief besluit wordt genomen. "De brug naar het Schateiland is nu niet sterk genoeg voor transport. De gemeente zoekt bijvoorbeeld uit wat het kost die brug te vervangen. Verder wordt er nog over de vergoedingen onderhandeld. Maar eind van de maand moeten we er wel uit zijn met elkaar, anders wordt het te krap om voor volgend seizoen de nieuwe camping operationeel te hebben." De gemeente bevestigt dat er eind mei een afspraak staat met de campingeigenaren. Of er dan al een definitief besluit genomen kan worden is afhankelijk van het lopende onderzoek.

Camping en gemeente zien Schateiland zitten
Omdat Waterhout op het toekomstige Floriadeterrein ligt, zijn er verschillende mogelijkheden besproken om de camping voor Almere te behouden. Uiteindelijk heeft de gemeente een bureau de opdracht gegeven om een aantal mogelijke nieuwe locaties te vinden voor de camping: het Vogeleiland, het Waterlandse bos, bij de golfbaan, aan het Gooimeer in Haven en het Schateiland. Het Schateiland kwam als beste optie uit de bus en wordt zowel door de gemeente als de campingeigenaren omarmd. "Het is een locatie die wij wel zien zitten. Dat hebben we de raadsleden ook nog eens willen laten weten."

Raad buigt zich weer over onteigeningsvoorstel 
De gemeenteraad bespreekt volgende week donderdag het nieuwe onteigeningsplan voor camping Waterhout. Het college van burgemeester en wethouders wil ondanks de goede gesprekken die er gaande zijn over de locatie Schateiland niet het risico lopen een deel van de camping niet op tijd in handen te hebben. De gemeente wil op die grond namelijk een afslag vanaf de A6 laten aanleggen naar het Floriadeterrein. Daarvoor moet de grond op tijd overgedragen worden aan Rijkswaterstaat. Lukt dat niet dan kunnen de extra kosten oplopen tot zo'n drie miljoen euro. 

Het is overigens de derde keer dat de raad zich buigt over het onteigeningsvoorstel. Twee keer eerder ging het mis omdat er fouten zaten in de onteigeningsplannen

reacties (4)

 • Hannes

   

  Wat de gemeente zelf nog moet uitzoeken; of de Floriade/woon/werkwijk wel de goede keus is geweest om op het zo kwetsbare vogeleiland, koste wat het kost, om daar te gaan bouwen! Voor een nog onzekere Floriade, waar men nu in alle toonaarde op internet kan volgen wat er nu allemaal op de markt te koop is! "Nogmaals blijf niet achter de feiten aanlopen, om pas in 2022 te laten zien waar men wereldwijd al jaren zichtbaar mee bezig is! (Een plaatselijke stedelijke verpaupering/verloedering is al met een duurzame aanpak op zich een Floriade!!)

  reageer
 • Dirk Zaan6

   

  Vogeleiland is een braakliggend bouwterrein van 22 hectare. Het is alleen uw idee dat het een kwetsbaar volgegebied zou zijn. Het is alleen de naam.

 • Steven Stedenwijker

   

  Je kan er wel van uit gaan dat dat niet lukt. Men doet er beter aan te blijven zitten waar men zit en pas te vertrekken wanneer het vervangende opgeleverd is. Er is geen noodzaak te vertrekken. De A6 werkzaamheden vereisen het vertrek niet en de Floriade kan wel even wachten met het afbreken en kan desnoods nog aangepast worden.

  reageer
 • Karel

   

  De gemeente moet zich diep en diep schamen voor hoe deze campingeigenaar is behandeld en nog steeds als een speelbal heen en weer wordt geslingerd. Het is mij nog steeds een raadsel waarom na de eerste tekeningen de camping er toch weer af moest. Weer een goed voorbeeld van de tactiek en communicatie van deze gemeente, waar in een ander artikel hier op OF ook al wordt gesproken.

  reageer
 • Nico

   

  De camping is zelf willens en wetens de strijd aangegaan met een ongewis verloop en uitkomst. Moeten ze niet gaan mauwen dat het niet gaat zoals ze wenst. Ook dat hoort bij ondernemen. Soms gok je mis.

 • Max

   

  Beste JW. Dit zijn grote smadelijke woorden. Dit kun je zonder onderbouwing niet zeggen. Overigens was het voorheen, toen er nog bomen stonden een prima camping om te verblijven. Zelfs zo dicht langs een snelweg. Die hoorde je bijna niet. Ik heb er met veel plezier verbleven. Het zou u sieren als u enige nuance in uw reactie aanbrengt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert