Nog maar weinig percelen die niet voldoen aan erfbeplanting

DRONTEN
Bijna een derde van de erfbeplanting rondom akkers in Dronten voldeed in de afgelopen zeven jaar niet aan de eisen van de gemeente. Dat blijkt uit een evaluatie. In totaal zijn er 223 percelen gecontroleerd op de struiken en bomen rond de akker.

De erfbeplanting is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook een belangrijke natuurfunctie. Ze zijn een geliefde schuil- en nestplaats voor kleine zoogdieren en vogels. De gemeente moet erop toezien dat de regels voor erfbeplanting goed worden nageleefd door de boeren. 

108 percelen in Dronten voldoen inmiddels aan de regels. Bij 40 percelen was handhaving toch niet nodig. Bij veehouderijen is het bijvoorbeeld niet handig om een dichte singel te hebben vanwege de ventilatie van de koeienstal. Bij 37 percelen kon niet worden gehandhaafd omdat de wettelijke grondslag ontbreekt. Zo zijn er bijvoorbeeld oude kapvergunningen vernietigd. 38 percelen voldoen nog niet aan de regels. 

reacties (4)

 • De struikwachter

   

  Gemeente meet met vele maten, en handhaaft totaal niet Zie hier veel boerderijen zonder singel terwijl ik op mijn boerderij 3 zijden en 6 meter breed moet aanhouden krijg geen kapvergunning, moet dus ook illegaal aan de gang.

  reageer
 • Sef

   

  Ik ben blij dat de gemeente zich zo druk maakt om erfbeplanting. Gelukkig hebben ze in de polder het goede voorbeeld gegeven door duizenden bomen te kappen.

  reageer
 • Anna

   

  De boeren worden aangepakt op beplanting en de gemeente Dronten kapt stukken bos voor kantoorpanden. Wederom dubbelzinnig gezwets. Net alsof er in de stukken bos die gekapt zijn geen vogels en zoogdieren aanwezig zijn.

  reageer
 • Dirk Zaan655450

   

  1/3 is hartstikke veel wat niet goed is. We zullen maar blij zijn dat men in de gezondheidszorg of autotechniek andere standaards hanteert.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert