Nog maar weinig percelen die niet voldoen aan erfbeplanting

DRONTEN • Wo 3 mei 2017 | 9:51 • Woensdag 3 mei 2017 | 9:51
Bijna een derde van de erfbeplanting rondom akkers in Dronten voldeed in de afgelopen zeven jaar niet aan de eisen van de gemeente. Dat blijkt uit een evaluatie. In totaal zijn er 223 percelen gecontroleerd op de struiken en bomen rond de akker.

De erfbeplanting is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook een belangrijke natuurfunctie. Ze zijn een geliefde schuil- en nestplaats voor kleine zoogdieren en vogels. De gemeente moet erop toezien dat de regels voor erfbeplanting goed worden nageleefd door de boeren. 

108 percelen in Dronten voldoen inmiddels aan de regels. Bij 40 percelen was handhaving toch niet nodig. Bij veehouderijen is het bijvoorbeeld niet handig om een dichte singel te hebben vanwege de ventilatie van de koeienstal. Bij 37 percelen kon niet worden gehandhaafd omdat de wettelijke grondslag ontbreekt. Zo zijn er bijvoorbeeld oude kapvergunningen vernietigd. 38 percelen voldoen nog niet aan de regels. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel