Zonnepanelen op stadhuis in gebruik genomen

ALMERE
Wethouder Mark Pol heeft woensdagmiddag 280 zonnepanelen in gebruik genomen die zijn geplaatst op het dak van het stadhuis.

Deze zonnepanelen gaan 75.000 kilowattuur aan stroom per jaar opwekken. Dat staat gelijk aan het jaarlijks stroomverbruik van ongeveer 20 huishoudens.

De gemeente Almere wil op al haar gebouwen, waar mogelijk, zonnepanelen plaatsen. Volgens Almere is het plaatsen van deze 280 panelen 'een grote stap voorwaarts in de Growing Green ambitie voor een energieneutraal Almere in 2022.'
 

reacties (9)

 • Polderboer

   

  Wie betaald deze investering?. De burger, wat ziet de burger er voor terug in zijn portemonnee NIETS. Het wordt eens tijd dat de totale kosten van de lokale overheid bekeken wordt Er wordt al genoeg betaald door de gemeenschap

  reageer
 • André

   

  75.000 kWh, dat zal voor een grootverbruiker als Almere toch al snel zo'n 6000 Euro per jaar schelen. Omgeslagen naar 200.000 inwoners is dat 3 cent per inwoner. Kunnen we toch een keertje extra van uit eten als dat in mindering gebracht wordt op de gemeentelijke belastingen.

  reageer
 • Boels

   

  Even rekenen: 280 panelen voor 20 huishoudens aan totale opbrengst aan energie als de zon schijnt. Voor zo'n 80.000 huishoudens zijn dan ongeveer 1.120.000 (1,12 miljoen) panelen nodig. Na zonsondergang moet er als het waait op windenergie overgeschakeld worden, anders wordt het sprookjesvertellen over bio-energie. Als een bedrijf zou komen met vergelijkbare reclameboodschap als "Almere Energie Neutraal" of "Almere zonder Afval" dan zou het land te klein zijn. Ik zou het geld besteed hebben aan de ontwikkeling van een pil tegen de groen gekte.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Het drinkgelag van donderdagavond reduceren naar eens per kwartaal levert een stuk meer milieu ol en minder kosten en alcomobilisten.

  reageer
 • Ron H

   

  hoeveel KWh verbruikt het stadhuis zelf ? lijkt me een relevantere vergelijking dan de vergelijking van 20 woningen. (want dit zegt helemaal niks) (Waarom bedenkt een journalist dat zelf niet wat wel en niet relevant is) Nu weten we nog steeds niet hoeveel procent het stadhuis groen is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Reinhold

   

  Wat levert dit de burgers op ? Groen links is hier blij mee. Gaan nu nog meer ambtenaren hun werk kwijt raken of komt er geld terug naar de burgers .

  reageer
 • michael

   

  wel de lichten dag en nacht aan laten hoor !!

  reageer
 • Boels

   

  Dat wordt nog wat: het stadhuis "verzorgt" 20 huishoudens en er zijn er in Almere ongeveer 80.000. Wil het Growing Green sprookje werkelijkheid worden moet men wel opschieten ;-) Gelooft wethouder Pol nu echt in sprookjes (even serieus)?

  reageer
 • Lampje

   

  Wat is het stroomverbruik van het stadhuis dan ? / speelt men daarmee quit?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert