Bijna jaar cel voor mishandeling bij balkonincident

ALMERE
Het Gerechtshof in Leeuwarden heeft Qadar A., die ruim twee jaar geleden in Almere een man en een vrouw zwaar mishandelde, veroordeeld tot bijna een jaar cel. Dat is conform de eis van het Openbaar Ministerie en gelijk aan de straf die de rechtbank in Lelystad hem in 2015 al oplegde.

Steekwonden en flinke klappen
In de nacht van 8 augustus 2014 was de man betrokken bij een ruzie in een woning aan de Dwangmolenstraat. Onder invloed van drank en drugs kneep hij de keel dicht van een man en een vrouw, bracht hij hen steekwonden toe en werden er flinke klappen uitgedeeld. Bij de vrouw rukte hij een sieraad uit haar oor. A. zegt dat hij uit noodweer heeft gehandeld, omdat de vrouw hem aanviel.

Val van het balkon
Bij de ruzie viel de door A. aangevallen man twee hoog van het balkon. De rechtbank in Lelystad oordeelde twee jaar geleden dat het niet kon worden bewezen dat A. hem had geduwd of gegooid. Het balkonincident kwam woensdag ook niet meer aan bod bij het hoger beroep in Leeuwarden.

Omdat A. de tijd van de opgelegde straf al in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij voor de mishandeling niet meer achter de tralies. Wel moet hij een half jaar zitten omdat het bloederige incident plaatsvond binnen de proeftijd van een andere veroordeling.

reacties (4)

 • Faerie

   

  2 keer poging moord (keel dichtknijpen en steekwonden) en dan maar amper een jaartje? Onder invloed is hier opeens een afzwakkende factor ofzo? En dat met eerdere veroordelingen? Er gaat iets heel erg mis in dit land.

  reageer
 • Harry

   

  Als je te hard rijd word je harder gestraft.

  reageer
 • Den

   

  Mager straffie lijkt me dit... toch?

  reageer
 • ratje

   

  NL en criminelen/mishandelaren/zieken... zucht laat maar

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert