Experiment met statiegeld op plastic bekertjes

ALMERE • Wo 3 mei 2017 | 15:40 • Woensdag 3 mei 2017 | 15:40
Almere experimenteert tijdens het Bevrijdingsfestival met statiegeld op de plastic bekertjes. Op die manier hoopt de gemeente dat de afvalberg na afloop van het festival kleiner wordt. "We hopen de bezoekers te stimuleren om minder bekertjes weg te gooien", zegt André Rusch, regisseur Schoon van de gemeente Almere.

Wie een drankje haalt bij een van de horecapunten op de Esplanade krijgt de kans een bijzonder bekertje te kopen. Rusch: "Op het hard plastic exemplaar staan alle artiesten die vrijdag optreden. Dit bekertje kan steeds weer ingeleverd worden bij het drankenpunt en dan wordt er een nieuw drankje in geschonken. Je betaalt er een symbolisch bedrag voor."

Er is al eerder een kleine proef geweest. Dat was tijdens het Beer and Jazz Festival in Almere. Nu wordt de proef op grotere schaal gehouden. Medewerkers van de Almeerse Stadsreiniging gaan dit jaar langs bij festival Lowlands in Biddinghuizen om daar te zien hoe daar de bekertjesberg wordt bestreden. 

Als de proef tijdens Bevrijdingsdag succesvol is, wordt het volgend jaar verder uitgebreid. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel