Nog geen geluidstafel in Laterna Magikapark

ALMERE
De gemeente Almere heeft de plaatsing van een zogenoemde geluidstafel in het Laterna Magikapark in de Filmwijk uitgesteld. Omwonenden zijn boos dat de gemeente zonder overleg of mogelijkheid tot inspraak met de plaatsing was begonnen.

De gemeente liet woensdag weten dat zij gevoelig is voor de kritiek van de buurt. Volgens een woordvoerder komt er daarom volgende week eerst een gesprek met bewoners van de Simon van Collemstraat en anderen die zich beklaagden. Daarna zal gekeken worden hoe het verder moet.

Een geluidstafel is een betonnen bouwwerk met een Wifispot. Jongeren kunnen hierop gratis internetten. Ook kunnen ze hun mobiele telefoon erop aansluiten en zo muziek afspelen. Wanneer het gesprek met de buurt plaatsvindt, staat nog niet precies vast. 

reacties (3)

 • Frits

   

  Hard schreeuwen werkt dus weer. Wie komt er op voor de jongeren die ook hun vertier zoeken?

  reageer
 • Karel

   

  Vertier is geen vertier meer als het overlast voor anderen geeft. Daar stopt het wat mij betreft.

 • Johan

   

  Ja hoor daar gaan we weer net zoals de vorige keren Het is toch al besloten verplaatsen Hertog en waar als buurtbewoner staan weer aan de andere kant

  reageer
 • Boels

   

  Dat is tenminste iets. Wil men met schone lei beginnen dan moet er geen sprake zijn van uitstel maar van afstel. Wie verzint er nu zoiets: een stream laten afspelen in een park waar men rust zoekt. Kennelijk is een vergunning niet nodig of van onbeperkte duur.

  reageer
 • Frits

   

  Rust? Het is geen natuurgebied. Een stadspark is er om te gebruiken, ook door jongeren. En liever een stream met gereguleerd volume dan dat ze zelf een gettoblaster meenemen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert