Verdriet om verdwenen uithangbord met emotionele waarde

ALMERE
De eigenaren van Karel's Snack Corner in Almere Haven zitten in zak en as na het verdwijnen van een uithangbord van hun gevel. Het bord met de tekst 'Sonja heeft hier ook genoten' verdween vermoedelijk de afgelopen week van de snackbar, die al 22 jaar aan de Jaagmeent zit.

Hoewel het op het oog niet om een bijzonder bord gaat, heeft het voor uitbaters Dennis en Cindy grote emotionele waarde. Het bord is ooit opgehangen door Karel, de vader van Dennis. De naamgever van de snackbar heeft een tijd geleden een zware beroerte gehad.
"Mijn vader kon altijd erg lachen om de reacties op het bord. En hij genoot van de vragen die de tekst opriep. De Sonja naar wie verwezen wordt, is uiteraard Sonja Bakker'', aldus Dennis.  

Wanneer het bord precies gestolen is, weten de eigenaren niet. "We zijn net terug van vakantie. En ik kijk niet de hele dag omhoog'', legt Dennis uit. Woensdagmiddag zagen ze plotseling de lege lichtbak. Omdat de dieven de stroomtoevoer hebben doorgeknipt, werkt ook de verlichting van het uithangbord met de naam van de snackbar niet meer. 

Dennis heeft geen idee waarom het bord is weggehaald. Hij hoopt dat een buurtbewoner de afgelopen week iemand op het dak van de snackbar heeft zien klimmen of dat iemand in de buurt weet waar het bord nu is. 
Eventuele tips zullen volgens Dennis discreet worden afgehandeld.

reacties (6)

 • Nicky

   

  Welke gek doet zo iets ?? De lichtbak van Karel, die ooit optrad als Kerstman voor de fietscrossers ! Mooie herinneringen !!

  reageer
 • Jond

   

  Jammer dat het in de reacties alleen maar om het bord gaat. Ik vind het belangrijker dat we 'Karel' sterkte wensen met zijn herstel!!!!!

  reageer
 • Almeertje.

   

  Te gek voor woorden Afblijven van iemands sullen. Als er evt iemand last van had. Is dat toch bespreekbaar.

  reageer
 • Natascha

   

  Wat triest dat het lichtbord weg is. Bij deze mijn medeven Dennis, hopelijk vind je hem nog terug xxx

  reageer
 • Bejaarde

   

  Waarschijnlijk doorgeknipt door een van de buren die gek werd van het felle licht.

  reageer
 • Marijke

   

  Dat lijkt me stug...zitten geen buren tegenover, maar een groot grasveld.

 • Van Haven

   

  Dan lijkt een gesprek me meer op zijn plaats dan diefstal..

 • Dus om dat je "gek" wordt van het ligt mag je de boel vernielen?

 • laat alle reacties zien
 • Klaas

   

  Dan maakt hij toch een nieuwe?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert