Uitspraak in verkrachtingszaak tegen asielzoeker

DRONTEN
De rechtbank doet donderdag uitspraak in de verkrachtingszaak van de asielzoeker, die destijds verbleef op het AZC in Dronten. Het slachtoffer was een 17-jarig meisje uit Kampen. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 11 jaar gevangenisstraf tegen de verdachte, die vermoedelijk uit Soedan komt.

De verdachte heeft bekend dat hij in september vorig jaar het slachtoffer in Kampen heeft verkracht. De man verklaarde dat hij zo dronken was dat hij zich weinig kan herinneren. Hij bekent wel dat hij het slachtoffer sloeg en bij de keel greep. Bij de politie zei hij eerder dat hij bevangen was door Satan. 

Volgens het Openbaar Ministerie is de man schuldig aan poging tot doodslag, meervoudige verkrachting en diefstal met geweld.
 

reacties (4)

 • taxi chauffeur

   

  Zolang de heren politici (zowel gemeentelijk als landelijk en inclusief brussel) grof geld verdienen aan de opvang van "asielzoekers" zal dit fenomeen zich blijven voordoen, zie het probleem bij Calais, opgelost nou echt niet het is gewoon verplaatst. Deze en vele andere criminele activiteiten worden door de politiek en de pers onder de radar gehouden, helaas lukt dit steeds weer. Een echte vluchteling verdiendt een veilige plek maar de hordes gelukzoekers mogen wat mij betreft direct retour geschopt worden.

  reageer
 • Bas

   

  Je zult wel weer een stormvloed van kritiek over je heen krijgen, maar het merendeel van de Nederlanders deelt jouw mening. Nederland wordt vanzelf onleefbaar door de ignorants en naïevelingen. Dat duurt trouwens niet lang meer. Helaas.

  reageer
 • Jan

   

  Vergeet vooral niet dat men hier in Nederland krampachtige pogingen doet om de misdaadcijfers en incidenten met asielzoekers onder het kleed te vegen. En het ergste van alles, de pers, die toch echt er is voor de waarheidsvinding, werkt hier voor een groot deel gewoon aan mee. Alles onder het motto, speel de 'populisten nu niet in de kaart'. Onzin? Gelukkig hebben we nog journalisten die hier niet aan meewerken. Zoals het voorval dat is beschreven in de Telegraaf. Ja, de krant die door heel 'deugend' Nederland wordt verguisd. En over dit specifieke geval, waarom is dit sujet niet na zijn straf de wacht aangezegd? Ik lees nergens dat dit geval dan het land uit wordt gezet. Of is dit maar even vergeten te vermelden?

  reageer
 • Almeerder

   

  Waarom laten we duizenden zwaar getraumitiseerde vluchtelingen (cq allerlei economisch migranten) toe in ons mooie land. Mensen die nooit iets hebben bijgedragen aan NL en die grotendeels ook nooit wat gaan bijdragen maar wel levenslang van een uitkering etc etc moeten worden voorzien. En ze zullen heus niet allemaal dit soort misdrijven gaan plegen maar je bent wel verschrikkelijk naief (lees: een wegkijker) als je je niet realiseert dat door het toelaten van deze grote groepen nieuwe medelanders er heel veel EXTRA misdrijven gepleegd gaan worden. Het oude argument dat de gewone Nederlander ook wel eens een misdrijf pleegt is nonsens. Het gaat erom: waarom laat je grote groepen nieuwe medelanders toe waardoor het ABSOLUUT aantal misdrijven flink zal stijgen. Naiviteit is het enige wat bij mij opkomt.... Bescherming van de eigen inwoners is blijkbaar iets wat men niet zo belangrijk vindt. Het is blijkbaar belangrijker dat zwaar getraumatiseerde vluchtelingen vrijelijk midden in de nacht dronken over straat moeten kunnen lopen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert