PVV wil duidelijkheid over geluidstafel voor hangjongeren

ALMERE
De PVV in Almere wil weten waarom de gemeente niet met bewoners heeft gepraat voordat er een geluidstafel met een Wifispot komt in het Laterna Magikapark. De partij vindt het bovendien geen taak voor de gemeente om gratis Wifi en oplaadmogelijkheden te realiseren voor hangjongeren. De fractie schrijft dat in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Bewoners van de Simon van Collemstraat in de Almeerse Filmwijk lieten deze week weten dat ze erg teleurgesteld over het gebrek aan communicatie. Volgens de bewoners is er zonder overleg begonnen met de aanleg van de geluidstafel. Op zo'n betonnen geluidstafel zit een Wifispot, waardoor jongeren bij de tafel via hun smartphones gratis kunnen internetten. Ook kunnen ze hun mobiel via een kabel aansluiten op de tafel en op deze manier muziek afspelen.

De bewoners zijn niet per se tegen een voorziening voor jongeren die nu voor overlast zorgen bij de boulevardflats, maar ze vinden het onjuist dat ze niet mee hebben kunnen praten over de precieze plek en de invulling ervan. De PVV noemt het een nieuw voorbeeld van gebrekkige communicatie vanuit de gemeente. De partij wil dat het college alsnog met de bewoners in gesprek gaat en afziet van de geluidstafel als er zwaarwegende bezwaren zijn. 

 

reacties (8)

 • Hans K

   

  Deze geluidstafels gaan prima werken. Middels een schalrelais gaat het WiFi signaal en stroombron elke dag om 0900 aan en om 2100 uit. Dus daarna geen overlast meer.

  reageer
 • Frits

   

  De PVV komt zelf nooit een met een oplossing. Alleen maar problemen aankaarten helpt het land niet vooruit. Ben benieuwd hoe zij zelf zouden besturen. En dan niet aankomen met "luisteren naar de inwoners", want de inwoners hebben ook niet allemaal dezelfde mening. En soms moet je ook iets doen voor kinderen, jongeren, ouderen enzovoorts, ook al heeft de meerderheid van de bevolking wellicht een andere opinie. Uiteindelijk gaat de gemeente over de openbare ruimte, en de buurtbewoners gaan over hun eigen tuin.

  reageer
 • Boels

   

  "Uiteindelijk gaat de gemeente over de openbare ruimte, en de buurtbewoners gaan over hun eigen tuin." En ik maar denken dat we de gemeente(raad) een mandaat geven middels verkiezingen, we hebben ze gewoon ingehuurd. De gemeente is er voor de burger en niet andersom. Dus zou het gewoon met polderen opgelost moeten worden.

 • Hannes

   

  Zwalk maar fijn verder om de juiste oplossing te vinden! Uiteindelijk heeft de raad nog niet veel belangrijke opinies teweeg gebracht, wat de openbare ruimte betreft! Problemen zijn duidelijk zichtbaar aanwezig om ze aan te kaarten om Almere vooruit te helpen!

 • susan

   

  WAAROM worden die Hangjongeren weer in de watten gelegd laten ze lekker thuis gaan hangen met vrienden op hun slp kamer of anders in de schuur achter hen huis, ongelooflijk dat daar weer burgers-geld aan wordt uitgegeven en mij is niks gevraagd of ik daar weleens mee eens ben wat een stad is Almere daar kan en mag echt alles bahhhh

  reageer
 • Jos

   

  triest dit. Nooit jong geweest. O sorry alleen maar braaf 🙏

 • Kees

   

  Pff.. alles moet weer met iedereen besproken worden. Als er over iedere stoeptegel overleg moet zijn gebeurt er helemaal niets meer.

  reageer
 • Boels

   

  Als de burger niet voor zichzelf opkomt dan weten we wat er kan gebeuren: wethouders die de gemeenteraad en burgers inpakken of negeren. Het lijkt wel of men in die regionen de zaken niet aan kan, de een na de andere "communicatiefout" volgt op de andere. Ik ben blij dat iedere burger nog in alle vrijheid politici tot de orde kan roepen (los van het feit of ik het er mee eens ben).

 • Wandelaar

   

  Er liggen al zoveel stoeptegels scheef, daar is niet zoveel overleg voor nodig om ze weer recht te leggen!

 • Enna

   

  Terechte vragen wederom van de PVV.Heeft niets met discriminatie te maken(dit voor de "politiek correcte" reageerders) Het is toch belachelijk dat de directe omgeving hier niet bij betrokken is. En gratis Wi-Fi waar anderen gewoon voor moeten betalen. En gratis elektra waar anderen gewoon voor moeten betalen.Straks lekker de Gettoblasters aan op een mooie zomeravond. Drankje erbij, jointje erbij, geen controle, hoop afval etc. Dit moet je goed bespreken met elkaar en gevolgen goed inschatten. Op deze manier denk je een probleem op te lossen maar loop je een grote kans er een groter probleem voor terug te krijgen.

  reageer
 • Wiebe

   

  "En gratis Wi-Fi waar anderen gewoon voor moeten betalen. En gratis elektra waar anderen gewoon voor moeten betalen." - afgunst is gratis, daarentegen!

 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Omdat gemeente een wegkijkmentaliteit hanteert als er onvoldoende zicht op een zaak is. Het is een hardnekkige kwaal die lastig is om te transformeren in een betere. Zij gaan ervan uit dat anderen ook op die wijze nadenken.

  reageer
 • Boels

   

  Jammer dat de PVV de vragen stelt, want dan gooien de coalitiepartijen de kont tegen de krib ;-) Leden van de coaltiepartijen: volgend jaar zijn er verkiezingen, dus doe eens normaal.

  reageer
 • kees d.

   

  Wat wil de PVV dan dat hangjongeren gaan slopen uit verveling en die kosten bij niet te verhalen toch ook op de gemeente gaan komen. Wordt het niet eens tijd dat ook PVV raadsleden een cursus moeten gaan volgen om te kunnen deelnemen aan de discussies in de gemeente raad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert