Geen extra wooncomplex dementerenden

LELYSTAD
Woonzorg Flevoland mag van de gemeente Lelystad geen tweede zorgcomplex voor mensen met dementie bouwen in De Groene Velden. Woonzorg is teleurgesteld over het afwijzen van de aanvraag. 

Woonzorg heeft nu zorgcomplex Vergeten Landleven in De Groene Velden. Daar wonen mensen met dementie. De bewoners kunnen meehelpen met het verzorgen van de dieren en het onderhoud aan de tuin. Woonzorg zegt dat de leefsituatie een positief effect heeft op bijvoorbeeld dementerende boeren die altijd in het buitengebied hebben gewoond. 

Er wonen 16 mensen, maar omdat nog zo'n 100 mensen op de wachtlijst staan wil Woonzorg graag een tweede, vergelijkbaar complex bouwen. Er zijn volgens Woonzorg voldoende kavels beschikbaar om dat te doen. 

Volgens de gemeente Lelystad past het zorgcomplex niet in het bestemmingsplan, maar is daar voor Vergeten Landleven van afgeweken. Daarna heeft de gemeente verschillende andere initiatieven voor zorgcomplexen afgewezen. De gemeente onderzoekt wel wat er aan de wachtlijst van mensen met dementie te doen is.  

 

reacties (10)

 • Jos

   

  Zeer triest dit juist voor deze mensen die extra zorg nodig hebben zouden dit soort plekken als landleven geweldig zijn. neemt ook een grote druk van personeel af in de verzorgingshuizen die hier niet op ingesteld zijn

  reageer
 • Poe

   

  Wat een reacties hier..alsof een woonwijk maar even volgebouwd moet worden met zorginstellingen. Er is zoveel ruimte nog in Lelystad voor een zorgcomplex, bouw het lekker daar.

  reageer
 • Maria

   

  Wat mag hier wel in Lelystad. Dit is nou een heel mooi project voor de demente mensen,er zijn al teweinig plekken waar deze mensen nog fijn kunnen leven. De mensen die hier nu tegen gestemd hebben weten niet wat het voor demente mensen betekent om in zo n liefde volle omgeving te wonen,ga er eens kijken bij Vergeten landleven Waarom wordt dit misgunt. Geen woorden voor Alles staat leeg in deze stad aan wie ligt dat nou,ik denk aan het bestuur van Lelystad,het hart niet op de goede plek en niet de juiste personen op de goede plek

  reageer
 • Poe

   

  Er mag genoeg, maar om nu een woonwijk vol te bouwen met zorgcomplexen voor dementerende mensen? Bouw anders iets bij Larserpoort..

 • Rob

   

  Gevoelloos!

  reageer
 • Sandra71

   

  In dit land kun je maar beter gedetineerde of vluchteling zijn dan heb je tenminste nog het recht om te genieten van buitenlucht,ouderen kosten geld dus die kunnen maar beter opgesloten worden in een massaopvang met 24 uursluier en minimaal 1 pyjamadag per week!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk2

   

  Ik schaam mij steeds meer voor dit College! Schandalig elitair!

  reageer
 • Poe

   

  Wat is er elitair aan het tegenhouden van de bouw van een tweede zorgcomplex in een woonwijk?

 • Riet

   

  Zo triest dit.

  reageer
 • Nicolette Blom-Mulder

   

  Ik vind het ook jammer dat er geen tweede zorgcomplex gebouwd wordt Dat men met dementie die thuis woont wordt echt gevaarlijk en de mantelzorgers raken overbelast. Ik kan mij heel goed voorstellen dat de woonzorg teleurgesteld is. dat ben ik ook dus hoop dat er opgelost gaat worden voor 100 demente mensen die op de wachtlijst staan. ze hebben hun zorg hard nodig.

  reageer
 • Ria

   

  Wordt er wel beseft wat het effect is van iemand met dementie als je naaste? De omgeving gaat daar kapot aan. Maar laat vooral niets bouwen om meer mensen op te kunnen nemen. En hun omgeving weer een leefbaar leven te gunnen.

  reageer
 • Barbara

   

  Het wachten zal op de toekomstig dementerende wethouders en raadsleden zijn, zal je zien dat er dan wel gebouwd gaat worden. Nog even geduld dus. De hele Groene Velden is nogal elitair opgezet...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert