Kwestie avondklok AZC aangestipt in toespraak 4 mei

DRONTEN • Do 4 mei 2017 | 22:39 • Donderdag 4 mei 2017 | 22:39
Burgemeester Aat de Jonge van Dronten maakte donderdagavond tijdens zijn toespraak bij Dodenherdenking een verwijzing naar de discussie rond het instellen van een avondklok voor het AZC in zijn gemeente. Dat bevestigt hij desgevraagd tegenover Omroep Flevoland.

"Vandaag zijn we hier bij elkaar (....) Mensen die tegen elkaar zeggen: Vandaag geen onrecht, geen discriminatie, geen avondklok. Dat hebben we niet nodig, Wat we nodig hebben is vrede met elkaar", zo sprak hij de bevolking toe

Eerder liet De Jonge via Twitter weten dat hij de opmerking van burgemeester Bort Koelewijn van Kampen over het instellen van zo'n avondklok 'verwerpelijk' vond. Koelewijn maakte de opmerking naar aanleiding van de verkrachting van een meisje van 17 in Kampen door een bewoner van het AZC in Dronten.

Beide burgemeesters hadden woensdag een gesprek met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers en de politie. Burgemeester Koelewijn van Kampen omschreef dat gesprek als 'harmonieus'. Aat de Jonge liet in een reactie weten dat hij een ander beeld heeft bij harmonieuze gesprekken. De burgemeester van Dronten wil verder niet ingaan op de kwestie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel