GroenLinks: zorgen over verkeersveiligheid Warande

LELYSTAD
GroenLinks in Lelystad maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid rondom de multifunctionele accommodatie bij de nieuwbouwwijk Warande. Die is bijna klaar, volgende week gaat de basisschool open. Ondanks eerdere toezeggingen is de oppositiepartij er niet gerust op.

De zorgen van GroenLinks richten zich vooral op de fiets- en voetgangersoversteekplaats op de Buizerdweg. De partij zet vraagtekens bij de oversteek zoals die nu is ingericht bij de tijdelijke schoollocatie. Dit omdat de bouw van de supermarkt nog in volle gang is en dagelijks vrachtwagens af  en aan rijden. Volgens GroenLinks rijdt het reguliere verkeer ook te hard over de doorgaande Buizerdweg. 

Als oplossing stelt GroenLinks voor het gebied vanaf de rotonde tot en met de woonwijk Hollandse Hout binnen de bebouwde kom te laten vallen. Dan kunnen verkeersmaatregelen zoals een zebrapad en snelheidsbeperkingen makkelijker genomen worden.

reacties (8)

 • Maria fernanda Arias

   

  Ik ben wel mee eens. Ik woon tegen over. Als je hoort hoe vaak ge race wordt in de nacht.. En ook in de middag. Wordt je niet vrolijk van de geluid. En met over steken naar de andere kant is gevaarlijk vind ik. Zelf. Voor de kinderen. Geen zebrapad. Goed dat GroenLinks actie onderneemd.ik ben trost op GroenLinks. Het is mij partij

  reageer
 • Cees

   

  Wel zorgen over de waranda? Ik hoor ze niet over de verkeer problemen in het centrum. (De groene carre) typisch groen links. Wegkijken bij de echte problemen

  reageer
 • Nadia

   

  Vind het wel een goed plan. Veiligheid gaat voor, zeker met kleine kinderen. (En nee, het is niet mijn partij, maar wel mijn woonwijk.)

  reageer
 • Japper

   

  Als ik groen wil koop ik wel een boom maar ja politiek en klaver.... Woon in Lelystad en zijn geen studenten stad daar hebben we te weinig uitgaans gelegenheden en winkels voor haha

  reageer
 • Willen Dronten

   

  Zijn dit de nieuwe pvda,s die maar geld uitgeven en verder niks doen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HM

   

  Tjan, het zijn vooral jongeren (studenten) die op Groen Links stemmen. Jongeren die alleen een fiets hebben en geen auto. En jongeren die nog niet of nauwelijks belasting betalen. Dus alle maatregelen die ze voorstellen, kosten hun toch geen geld.

  reageer
 • Barbara

   

  Verkeersproblemen moet je voor zijn dat scheelt ongelukken. Gelukkig heeft een partij zijn ogen open..

  reageer
 • Jond

   

  Wel weer typisch dat juist Groen Links problemen heeft met het verkeer..........

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert