Vernat Ettenlandseveld niet in trek bij weidevogels

MARKNESSE • Vr 5 mei 2017 | 10:01 • Vrijdag 5 mei 2017 | 10:01
Het vernatten van het Ettenlandseveld in Marknesse om er een weidevogelgebied van te maken heeft geen effect gehad. Er is geen weidevogel te bekennen, constateert weidevogelkenner Bertus Bruinsma. Hij heeft het gebied op verzoek van Omroep Flevoland een aantal keren bezocht. Tijdens die bezoeken heeft hij alleen een aantal scholeksters gezien. 

Drie jaar geleden is het Ettenlandseveld in Marknesse door Natuurmonumenten vernat. Het project heeft de provincie 200.000 euro gekost. Het doel was dat het Ettenlandseveld een foerageer- en broedgebied zou moeten worden voor weidevogels, zoals de Grutto, de Kievit, de Gele Kwikstaart en de Kwartelkoning.

Natuurmonumenten doet zelf ook tellingen in het gebied. Wat daarvan dit jaar de uitkomsten zijn wil de organisatie nog niet vertellen, omdat het broedseizoen nog niet is afgelopen. Volgens eerdere tellingen van Natuurmonumenten zaten er in 2015 zo'n 15 weidevogels, waaronder een aantal broedparen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel