PvdA wil samenlevingsfonds oprichten met 1,5 miljoen

FLEVOLAND
De provincie moet een fonds samenleving in het leven roepen, om initiatieven op sociaal gebied te ondersteunen. PvdA-fractievoorzitter Peter Pels kondigt in het tv-programma Over Flevoland Gesproken een voorstel aan voor zo'n fonds.

De PvdA lanceert dat plan bij de behandeling van de Perspectiefnota komende week in Provinciale Staten, omdat het thema samenleving er in de ogen van Pels bekaaid van af komt. Hij wil het fonds vullen met anderhalf miljoen euro. Dat geld zou beschikbaar kunnen komen voor de leefbaarheid van de kleine kernen en projecten om eenzaamheid tegen te gaan.

Oppositiepartij PvdA rekent op steun van collegepartijen als SP en CDA om dit initiatief aan een meerderheid te helpen.

reacties (8)

 • Inwoner

   

  Wil eerst eens weten hoeveel geld er nu al aan sociale doelstellingen wordt besteed. Belastingvrijstelling, bijstand, armoede, gezondheidszorg, schuldhulpverlening, taalcursussen, opvang algemeen, statushouders, sport en ga zo maar door. Wil ik dan niet bijdragen? Jawel, maar eerst volledige openheid alvorens weer eens iets te lanceren.

  reageer
 • Willy

   

  De SP had dit idee ook al. En al veel eerder. Het staat dan ook gewoon in de perspectiefnota. En Pels gaat het straks claimen als een idee van de PvdA zeker. #andermansveren

  reageer
 • Bb

   

  Dat geld moeten wij zeker weer ophoesten makelijk hè geld van een ander

  reageer
 • .\/\/.

   

  Misschien kan dat inzicht er ook eens toe leiden dat de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft?

 • pieter

   

  werk werk werk, meneer de fractievoorzitter !!!!!, daar help je mensen mee!!!!!! en een fatsoenlijk openbaarvervoer, daar haal je mensen mee uit hun isolement en eenzaamheid, i.p.v. de overbekende PvdA geldbuidel.

  reageer
 • F. Burger

   

  Pieter, fatsoenlijk Openbaar Vervoer kost geld. Zeker in kleine kernen. De provincie wil dat probleem oplossen door inzet van onder meer de Regiotax. Echter is de Regiotax voor de inwoners veel duurder dan regulier openbaar vervoer. Voorbeeld als iemand met een WMO indicatie van Emmeloord naar Zwolle wil reizen met de Regiotax dan betaalt hij of zij al gauw 100% meer dan iemand die dezelfde rit aflegt met regulier openbaar vervoer. Dus of de Regiotax een ideale oplossing voor dat probleem, ik denk het niet!

 • Frits

   

  Natuurlijk komt het sociaal domein er slecht af in een provinciale begroting. De provincie gaat daar helemaal niet over! Misschien kan Peter Pels beter in een gemeenteraad gaan zitten als hij met het sociaal domein bezig wil zijn. Het geeft wel weer aan dat de provincie overbodig is en geld teveel heeft.

  reageer
 • L. Lendeling

   

  Natuurlijk gaat de provincie wel over het sociaal domein. Zonder sociale cohesie in de provincie krijg je een wij en zij mentaliteit, zoals die er nu trouwens toch al is aan beide kanten van de Ketelbrug. Vraag in de NOP of op Urk naar Flevoland en je hoort voortdurend de opmerking dat de Provincie Flevoland alleen bestaat uit Almere en Lelystad en dat de provincie geen enkele feeling heeft met wat er speelt in de overige gemeenten in Flevoland. Juist dit gevoel is het sociale domein van de Provincie Flevoland.

 • laat alle reacties zien
 • Niek

   

  Pffff... makkelijk uitgeven hoor, andermans geld. PvdA heeft na de laatste verkiezingen haar recht van spreken verloren.

  reageer
 • Bert

   

  Nog een jaartje Dan zijn we van deze onzin ook af

  reageer
 • Boris

   

  Ja hoor, daar gaan we weer!!!! Begin jaren 80tig werden wij verplicht een extra bijdrage te leveren aan de solidariteits fonds, ook door de Pv/dA bedacht. Waar al dat geld gebleven is is nog steeds een raadsel.... Kwartje van Kok, ook foetsie...!!!!???? Mensen, trap daar niet in.....

  reageer
 • Ger

   

  Kijk eens vaker om je heen. Bv gisteren kwamen er nog Belgen naar NL omdat de medicijnen hier veel goedkoper zijn. Teveel mensen laten zich negativisme aanpraten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert