Nieuwe broedplaats voor zeearend

BIDDINGHUIZEN
Flevoland heeft een nieuwe broedplaats voor zeearenden. In Biddinghuizen zag een boswachter half maart dat een paar ging broeden in een nieuw nest op boswachterij Spijk-Bremerberg. Vorige week spotte diezelfde boswachter een kuiken in het nest. Dat meldt Staatsbosbeheer.

Nadat de zeearend in 2006 voor het eerst in Nederland ging broeden, breidt het aantal locaties waar deze grootste Nederlandse roofvogel succesvol jongen voortbrengt zich steeds verder uit. 

Het eerste broedsucces van de zeearend was in 2006 in de Oostvaardersplassen. Sindsdien zijn er in Nederland over het hele land verspreid al 44 jongen grootgebracht. In Flevoland onder meer in Roggebotzand, bij het Zwarte Meer, de Oostvaardersplassen en nu dus ook in Biddinghuizen.

reacties (3)

 • kees d.

   

  Tsja het is maar wat je belangrijk vindt. Ik vind dat zolang deze vogels nog als zeldzaam worden bestempeld ze met rust moeten worden gelaten

  reageer
 • Tsja

   

  Wat een waardeloze foto.

  reageer
 • kees d.

   

  Zou de redactie het kaartje kunnen verwijderen zodat deze broed niet te veel bekendheid krijgt en met rust gelaten kan worden? Niet de Boommarter is de grootste vijand van de Zeearend maar de mens in al zijn dommigheid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert