Live for Lives op de bres voor vluchtelingen Calais

ENS
De stichting Live for Lives uit Ens gaat ook hulp bieden aan vluchtelingen bij Calais. Een groep van twaalf man maakt dit weekend kennis met het werk in de Noord Franse kustplaats. Eerder gaf de stichting al hulp aan bootvluchtelingen die bij Griekenland Europa binnen kwamen. 

De Jungle
Vluchtelingen houden zich op bij Calais in de hoop illegaal de oversteek te maken naar het Verenigd Koninkrijk. De groep vluchtelingen groeide en begonnen een tentenkamp buiten de stad Calais, in de buurt van de ferry naar Dover. De Fransen autoriteiten hebben dit kampement, de jungle van Calais, eind 2016 afgebroken.

Het kamp is weg, de vluchtelingen zijn gebleven. De ambitie om Londen te bereiken is niet afgenomen. Een kilometer verder, op het industrieterrein, wordt nu primitief geleefd. Vluchtelingen willen hun verhaal vertellen maar niet in beeld. Een Afghaan vertelde dat hij nu vijf en een halve maand in Calais zit. ''Het leven is hier verschrikkelijk. Ik heb me al zeker twintig dagen niet meer gewassen.''

Eten en truien
De groep Nederlanders gaat in Calais andere hulporganisaties ondersteunen. Samen met Care4Calais worden truien, jassen en broeken uitgedeeld. Een andere organisatie zorgt voor twee warme maaltijden per dag. Maandag keert Live for Lives weer terug naar Nederland.

reacties (4)

 • R.B.

   

  Als gij niet wilt, wat u geschiedt. Zo doet dat ook de ander niet! Humaniteit heet dat!

  reageer
 • Bas

   

  Ze denken vrede lieverd bezig te zijn, echter zo jammer dat ze dan niet echt hulpbehoevenden helpen, maar illegale uitbuiters die meerdere eerlijke procedures hebben doorlopen, vele malen geprocedeerd hebben van uw en mijn geld, en als ongewenst vreemdeling de illegaliteit in zijn gegaan, moet je je inzetten voor zulke mensen?

  reageer
 • John

   

  Ja joh, hou het maar in stand. De (economische) vluchtelingen daar kunnen zo een plek in een Frans opvangcentrum krijgen, waar ze lekker kunnen douchen. Ondertussen terroriseren ze de vrachtwagenchauffeurs door in de aanhangers te klimmen. Deze mensen zijn niet zielig, maar zelfstandig handelende personen die voor hun eigen gedrag verantwoordelijk gesteld kunnen worden. Die hoef je niet tegemoet te komen met een dekentje en een voedselpakket. Maar ja, zo zielig hè.

  reageer
 • Jan

   

  Wie gaat deze klanten nu eens aanpakken? Die lui zijn echt verkeerd bezig..

  reageer
 • .\/\/.

   

  Aanpakken? Wat doen ze voor illegaals dan? Iemand die honger heeft te eten geven, iemand die het koud heeft een trui geven....je moet maar durven hè?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert