Tulpenroutes trekken ruim 100.000 tulpentoeristen

FLEVOLAND • Ma 8 mei 2017 | 16:54 • Maandag 8 mei 2017 | 16:54
De Tulpenroutes in Noordoostpolder en Dronten hebben de afgelopen weken zo'n 130.000 belangstellenden getrokken. Zo kwamen er ongeveer 80.000 bezoekers naar Noordoostpolder en ongeveer 50.000 mensen naar Dronten. Dat blijkt uit schattingen van de organisaties. 

Tulpenfestival Noordoostpolder
Drie weken en vier weekenden lang konden bezoekers de route rijden in de Noordoostpolder. De frisse aprilmaand heeft er voor gezorgd dat de tulpen langer in bloei stonden. Volgens Ellen Boonen van het Tulpenfestival kwamen opvallend veel buitenlandse toeristen op de tulpenpracht af. Er zijn zo'n 30 verschillende nationaliteiten geteld. Met name Chinezen, Denen en Canadezen kwamen naar Noordoostpolder. 

Dit jaar was het Mondriaanveld nieuw, net als de tulpendate en de drone meeting. Vooral met Pasen was het een erg druk weekend, zegt Boonen. Op de piekmomenten reden er 500 auto's per uur langs de tulpenvelden. 

Tulpenroute Dronten
Het was het tweede jaar dat er in de gemeente Dronten een tulpenroute te rijden was. Herman Vermeer van de organisatie is erg tevreden met de bezoekersaantallen. Volgens hem zijn er veel meer mensen langs geweest dan vooraf gedacht. 

Volgens Vermeer kwamen er vooral veel Duitsers, Belgen en Amerikanen naar de route. Via Facebook kreeg de organisatie vooral reacties uit Japan. Vermeer wil volgend jaar wel beter aangeven dat belangstellenden niet de velden in mogen lopen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (1)

  • Karin

      Ma 8 mei 2017 Maandag 8 mei 2017

    Wij zijn afgelopen weekend geweest. Het was prachtig! En het Mondriaanveld was erg leuk. Echt een aanrader.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert