Bedrijven Actief Noordoostpolder teleurgesteld in gemeente

EMMELOORD
Ondernemersvereniging Bedrijven Actief Noordoostpolder (BAN) is teleurgesteld in de gemeente Noordoostpolder. Ze verwijt de gemeente dat ze niet is betrokken bij de centrumplannen in Emmeloord. Al jarenlang wordt gesproken over wat er moet gebeuren met onder meer het centrale plein De Deel.

Communicatie
Klaas Houwer van BAN zegt dat de communicatie met de gemeente altijd goed verliep, waardoor de vereniging minder goed in de gaten had dat ze geen directe gesprekspartner meer was. "Vorig jaar hebben we ook een hele uitvoerige reactie gestuurd toen het compacte centrum werd gepresenteerd. We hadden gehoopt dat we naar aanleiding van die reactie betrokken zouden worden bij de uitwerking, maar dat zijn wij helaas niet", zegt Houwer.

Brief op poten
De ondernemersvereniging laat in een brief aan het college weten het niet eens te zijn met een aantal onderdelen van de centrumplannen. De BAN is tegen het verdwijnen van parkeerplaatsen op De Deel. Daarnaast vindt de vereniging dat het winkelgebied Lange Nering/Korte Achterzijde versterkt moet worden. Bovendien hebben de ondernemers vragen over de extra ruimte voor de horeca. Bedrijven Actief Noordoostpolder verwacht dat in Emmeloord minder horeca haalbaar is dan in de plannen wordt gepresenteerd.

Ondernemers willen gehoord worden
In de brief laat de BAN verder weten dat zij er vanuit gaat dat deze aandachtspunten worden meegenomen in de vervolgstappen van de gemeente. Volgens Houwer is het ook nog niet te laat om het overleg weer op te pakken. "Zolang er nog geen definitieve beslissing is genomen, is er nog alle kans om de teleurstelling te doorbreken.”

reacties (6)

 • er is genoeg tijd geweest voor inspraak. hopelijk lat de gemeente zich niet ompraten met als resultaat weer vertraging. de schop erin!!

  reageer
 • G.S.

   

  Frappant is dat Dhr. Houwer nu pas aan de rem trekt.Vooral omdat hij doet voorkomen dat zijn vereniging geen inspaak had gekregen. Het frusteren om het traject van inspraak" op het laatst " te ondermijnen schets precies waar deze ondernemingsorganisatie voor staat. Tevens zijn belangenverstrengelingen zodanig in beeld dat je kunt afvragen wiens belang dient Dhr. Houwer.

  reageer
 • Arnold

   

  Het is weer zo ver. Bedrijven AKTIEF Noordoostpolder.... Haha. Geen lenteplein. Alles laten betalen door inwoners. Protectionisme viert hoogtij. Het centrum bruisend? Niet als Houwer en andere multipandeigenaren de boventoon blijven voeren. Gemeente prik door het naar eigen portemonnee praten van Houwer en anderen door. Ga verder op de weg die is ingeslagen. Kijk naar het resultaat wat de huidige ondernemers hebben neergezet..... Lenteplein? Bruisend? Opknappen en parkeerplaatsen is door burgerij betaald. Zonder wrijving geen glans. Ruimte voor nieuwe ondernemers.

  reageer
 • Mark

   

  Jarenlang hebben onkundige ambtenaren hun gang mogen gaan en de inwoners fata morgana's voorgehouden waardoor er miljoenen euro's zijn verloren. Politiek ga met belanghebbenden praten in dit kleine dorp misschien dat je dan wat bereikt.

 • Merkwaardig?

   

  Deze mijnheer Houwer laat ongenuanceerd zien dat hij zijn zin wil doordrijven.Tijdens zijn laatste bezoek in het Voorhuys liet hij niet onwelgevallig zijn mening blijken in gesprek met de Wethouder. De details zal ik u besparen ,gezien zijn visie ten aanzien van het centrum geheel uit de pas loopt met de inspraak van de burgers. Om als tweetrapsraket nog een brief te sturen geeft aan dat een verwend jongetje nog even wil laten blijken dat hij geen teleurstellingen kan verwerken.Trouwens nog even over de horeca ,het Voorhuys wil toch ook uitbreiden ,waarom niet gevarieerde horeca op de Deel.

  reageer
 • Parasieten

   

  Het zou zo maar kunnen dat deze mijnheer ook streeft naar een eigen landgoed dan wel een eigen prieel maar dan in het hart van het eigendom toebehorend aan het gepeupel/burgerij. Oude tijden herleven, niet alleen hier maar wereldwijd. De miljoenen besteed aan de deel en plein welke niet fatsoenlijk te herleiden zijn dan alleen een kortstondige parasitaire nep investeerder, heeft het OM nog niet uit zijn slaap doen ontwaken. Dus het gaat nog wel even duren voordat er gerechtigheid plaats vind, en het plein veiliggesteld is voor het gepeupel en het de functie behoud wat het altijd heeft gehad. Dus de weekmarkt weer terug met de kleine neringdoenden. En de aasgieren welke miljoenen hebben onttrokken aan gemeenschapsgelden achter de tralies zitten.

 • Johan

   

  Maar ze konden toch gewoon naar de middagen en avonden komen of willen ze nu de mening van de burgers aanpassen aan wat ze zelf willen? Als volger van het stadshart vind ik wel jammer dat de winkeliers nu zo doen en helemaal nadat alle momenten geweest zijn. Het lijkt net of ze de hele tijd hebben geslapen en wij als klanten niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • CJW

   

  Op een van de voorlichtingsavonden werd gezegd dat er parkeerruimte genoeg overbleef in het centrum en de Paardenmarkt werd genoemd. Om aan de kant van het Voorhuys ook meer plekken te willen behouden, ben ik het wel eens. Hoeveel extra horeca Emmeloord nodig heeft hebben ze, neem ik aan, onderzoek gedaan? Ook een winkel als Max Vitaal wil graag enkele parkeerplaatsen vlak voor de deur i.v.m. mensen die slecht ter been zijn. In dit bericht lees ik niets over de wens dat er een supermarkt zou moeten komen. De bevolking heeft zich uitgesproken tegen, dus dat lijkt me duidelijk. Ongeacht wat de winkeliersvereniging hierover zegt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert