Dorp maakt zich op voor grote veiling

ESPEL • Ma 8 mei 2017 | 20:10 • Maandag 8 mei 2017 | 20:10
Eén nieuw gebouw, voor vrijwel alle sportverenigingen. Met een beetje geluk is dat in Espel binnenkort het geval. De gemeente heeft de portemonnee al getrokken, en een grote veiling zaterdag moet het laatste restje opleveren.

Volgens één van de organisatoren, Herman Poland, is het enthousiasme voor de veiling groot. Honderden mensen hebben items aangeboden die onder de hamer gaan. Bijvoorbeeld een geheel verzorgde barbecue door de tennisclub. 

Jaren '50
Een nieuw onderkomen voor de sportverenigingen is volgens de clubs hard nodig. Zo stamt de voetbalkantine uit de jaren '50 en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Onder meer de tennisvereniging, wielerclub, voetbalvereniging, ijsclub en Jeu de Boulesvereniging hopen straks van het nieuwe gebouw gebruik te kunnen maken.

Hoeveel geld de veiling exact moet opleveren wil de organisatie van te voren niet kwijt, maar gedacht moet worden aan een bedrag van tienduizenden euro's.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel