Huurprijs neemt toe door drukte Amsterdam

ALMERE
Huurprijzen van vrijesectorwoningen in Almere zijn opnieuw gestegen. Dat constateert huurwoningensite Pararius. Pararius wijt de stijging mede aan de drukte op de Amsterdamse woningmarkt.

Almere is niet de enige gemeente waar de huurprijzen het afgelopen kwartaal stegen door omliggende steden met een overkokende woningmarkt. Pararius noemt ook Zaandam, Haarlem en Heemstede als uitwijkgebieden voor Amsterdam waar huurwoningen duurder zijn geworden. Volgens Jasper de Groot, directeur van Pararius, komen de huurprijzen van omliggende steden naar verwachting dichterbij huizen in de grote stad te liggen. 

Ook bij Dynamus, een bedrijf dat al 20 jaar rapportages maakt over de woningmarkt, zien ze dat de markt de laatste maanden sterk is veranderd. “In Almere zien we de vraag sterk aantrekken. Betekent dat zo’n gemeente dat ook moet faciliteren. Er moet bijgebouwd worden. En dat doen ze dan ook.” zegt directeur Wilfred van der Neut. 

reacties (6)

 • Bob

   

  Het is nu al bijna onmogelijk om als 1 verdiener in een gezin in de vrije sector te huren. Want als je salaris boven de grens ligt van sociale huurwoningen ook al is dat 50 euro moet je in een keer alles kunnen betalen. Werken moet lonen zeggen ze behalve als je net boven de sociale grens verdiend dan hou je minder over dan ervoor.

  reageer
 • Hannes

   

  De enige visie wat men erop los kan laten; dat het hele woongebeuren één bende is geworden!! Waar men voorlopig door de arrogantie van het vastgoedsector niet vanaf komt!!

  reageer
 • Boels

   

  Gemeenten vragen een te hoge vierkantemeterprijs voor de grond voor de bouw van betaalbare woningen. Dwing politieke partijen in de gemeenten om de grondprijs te verlagen, doen ze het niet dan stem je ze weg bij de gemeenteraadsverkiezingen maart 2018. Ik weet dat het niet zo maar kan, ze moeten met de billen bloot en erkennen dat ze er een zooitje van hebben gemaakt door de grondprijs hoog te houden om allerlei flauwekul (realtief aan de woningnood) te kunnen bekostigen. En ja, bij schaarste wordt de burger uitgemolken, een hobby die wordt toegestaan door de politiek. Niet alleen klagen, maar ga ook stemmen!

  reageer
 • Hoopopleefbaarheidvoorieder

   

  Hier in Emmeloord heeft Mercatus de huren ook verhoogd en daarbij de media ingehuurd om te publiceren dat er niet verhoogd is. Het wordt spoedig oorlog en dan wordt alles weer in de juiste verhoudingen gebracht, met wapengekletter natuurlijk.

  reageer
 • ratje

   

  ik denk dat de huur prijzen ook kunstmatig verhoogd worden omdat men weet dat er altijd een zoektocht is naar woningen. men zei dat de woningen meer waard zijn geworden, en dat daardoor de huurprijs ook hoger is geworden, ja de woningen zijn meer waard geworden omdat er te weinig woningen zijn dus maken ze er gebruik van. want wat zeldzaam is, is duur toch? want hoe dat zo dat een woning dat volledig uitgewoond is toch steeds duurder wordt?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Ook Lelystad verhoogt in de vrije sector met 2.80 % Dat zijn overigens niet de panden van Centrada.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert