Botsing op kruising Larserringweg en Lisdoddeweg

LELYSTAD
Op de kruising van Larserringweg met de Lisdoddeweg in Lelystad zijn dinsdagochtend twee auto's op elkaar gebotst. Dat laat de politie weten. 

Het ongeluk gebeurde rond acht uur. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. 

Volgens de brandweer zat één van de bestuurders bekneld in de auto en is daarom de deur van zijn auto los geknipt. De man was wel aanspreekbaar en kon met hulp naar de brancard lopen. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. 

reacties (4)

 • Gerrit

   

  Ik rij elke dag over de kruising en rij dan op de voorrangsweg Lasserringweg maar ook dan moet ik soms in de remmen omdat er een snelheidsmaniak van de lisdoddeweg komt en voorrang neemt. Het verbaast mij niets dat het af en toe verkeerd gaat.

  reageer
 • Flevolander

   

  Jaren aan de Lisdoddeweg gewoond en de Larseringweg is gewoon een lekkere scheurweg. Even je auto uitproberen. Komt geen kip (laat staan politie) en toentertijd werden er zelfs snelheidstests gedaan voor auto's. Dus als je over wilt steken...oppassen!

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Zucht... Oorzaak is niet de snelheid (hoog of laag), niet (te) dikke raamstijlen, niet de hoog/laagstaande zon of whatever excuses. Vrijwel altijd is de enige oorzaak het 'gedeelte' tussen stuur en hoofdsteun wat gewoon niet oplet, zich niet aanpast aan de situatie/omstandigheden, niet anticipeert. DAT veroorzaakt vrijwel alle ongelukken... Deelnemen aan het verkeer is een serieuze bezigheid met navenante verantwoordelijkheden. Het is geen spelletje... Laten we met z'n allen nou eens onze aandacht erbij houden; dat zou veel ellende en leed besparen.

  reageer
 • Dick

   

  Ik kan deze reactie volledig onderschrijven. Eindelijk weer eens iemand die WEL nadenkt over wat nou wel en wat nou geen oorzaken zijn.

 • bert

   

  99 van de 100 keer doen mensen dat opletten ook wel, maar soms even niet . De dikke raamspijlen zijn wel degelijk een probleem omdat er soms onder bepaalde omstandigheden een hele auto achter kan verdwijnen. Je moet bij dit soort gevaarlijke kruisingen echt bewust naar voor en achter leunen om bewust OM DE RAAMSPIJLEN HEEN TE KIJKEN Ik heb zelf meerder malen meegemaakt dat een auto die van links kwam me niet zag, bij een perfect overzichtelijk kruispunt, en dat ik moest remmen om die andere auto een paar meter voor me langs te zien flitsen.

 • MKM

   

  Laten we met z'n allen nou eens besluiten om geen nodeloze aannames te doen. In het bericht staat dat nog niet duidelijk is wat er precies is gebeurd. Waarom dan allerlei insinuaties? Zinloos.

 • bert

   

  Oorzaak is , behalve laaghangende zon, vaak de dikke raamspijlen die auto's tegenwoordig hebben, waardoor het zicht zwaar belemmerd wordt. Achter zo'n dikke raamspijl verdwijnt makkelijk een hele auto uit zicht. Mensen zijn zich daar te weinig van bewust. Bij dit soort kruisingen moet je bewust een paar keer om de raamspijlen heen kijken voordat je met 80 km deze kruisingen over scheurt.

  reageer
 • H.M.Burger

   

  Wat een onzin met die dikke raamspijl... Ik heb meer dan 20 jaar in een bestelbusje zonder achter zijramen gereden.... Nooit een krasje laat staan een deuk in gereden. Het is een kwestie van goed opletten... Tenzij je ergens anders mee bezig bent!!!

 • kees d.

   

  De maximum snelheid op de kruisingen van de Larserringweg is 60 km/u. Maar zoals gewoonlijk willen wij daar ons niet aan houden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert