Verdachte woningoverval wil cel uit voor zieke vader

LELYSTAD
Eén van de vier verdachten in de zaak van een woningoverval aan het Oostrandpark wil graag zijn cel snel verlaten. Dinsdag deed de 23-jarige Lelystedeling zijn verzoek maar de rechtbank wees het af. Reden voor het verzoek zijn de hartklachten van de vader van de verdachte. De vader kan zijn zoon daarom niet bezoeken in de gevangenis.

Volgende week dinsdag is de inhoudelijke behandeling van de zaak, waarbij drie onbekende mannen op de vroege ochtend van 13 december een woning binnendrongen. De bewoners werden bedreigd met een vuurwapen en moesten een portemonnee met 500 euro en wat sieraden afstaan. De indringers gingen er daarna in een auto vandoor.

De 23-jarige verdachte zit al een tijdje vast. Zijn vader is onlangs opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten. Hoewel hij daar inmiddels weer is ontslagen, zou hij te zwak zijn om zijn zoon te bezoeken.

Zijn advocaat vroeg ook de 650 euro terug, die de politie in beslag nam bij zijn arrestatie. Daar beslist de rechtbank over twee weken over. Met het verzoek om vrijlating waren de rechters sneller klaar. Hoewel ze de omstandigheden van de verdachte wel begrijpen, vinden ze de zaak te ernstig om hem nu al op vrije voeten te laten.

Volgende week dinsdag begint de behandeling van de rechtszaak.

reacties (11)

 • Almeertje.

   

  Lekker blijven zitten. En zolang mogelijk.

  reageer
 • Leo

   

  Jammer joh, durf te vragen. Gewoon blijven zitten waar je zit. Of eigen schuld dikke bult.

  reageer
 • Henk

   

  Als het wel gelukt was dan had je zijn advocaat horen zeggen dat hij het nooit verwacht had dat zijn client naar Marokko was gevlucht. Goed dat er nu eindelijk eens een rechter voet bij stuk houd

  reageer
 • Jan2

   

  Die criminele overvaller zal proberen om met elke smoes uit zijn hechtenis te komen. Dat kan ik me voorstellen........maar die advocaat die vindt dat hij z'n gejatte centjes terug moet hebben is voor mij nog een veel grotere crimineel!!

  reageer
 • Truus

   

  Zo sneu. Als je een overval heb meegemaakt. Blijf je achter uit kijken..En blijf je hartkloppingen houden..Dan maakt hij mee wat slachtoffers voelen..Vast houden die man.laat nu de wet voor. Slachtoffers spreken..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • OF luisteraar

   

  Wat een brutaliteit van die snot aap. Eerst een overval plegen, geld en sieraden jatten en vervolgens geld terug eisen... Gelukkig trapt de rechter niet in zijn smoes omwillens zijn vaders hart klachten.

  reageer
 • Dirk

   

  ach wat sneu nou

  reageer
 • Flevogoed

   

  Dat had ie zich van te voren moeten bedenken lijkt mij .

  reageer
 • Tuuk

   

  En hoe komt zijn vader aan die hartklachten? Precies door zijn gedrag!

  reageer
 • John

   

  Ach ja, zielig hoor. Die mensen die overvallen zijn zullen hun hart ook nog steeds sneller voelen kloppen bij elke verdachte voorbijganger. Ga maar lekker Skypen jongen, doen mensen met ouders aan de andere kant van de wereld ook.

  reageer
 • almere

   

  gewoon vast houden en die 650 euro naar de slachtoffers , want komt hij vrij gaat hij weer de fout in .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert