AAP vangt steeds meer dieren op

ALMERE
Stichting AAP in Almere heeft in 2016 weer meer dieren opgevangen dan voorgaande jaren. Vorig jaar werden 235 dieren opgevangen, dat zijn er 36 meer dan in 2015. Het aantal opvangaanvragen ligt veel hoger, dat ligt op 783 dieren. 

Buiten de apen, in de categorie grote katten, waren de meeste opvangaanvragen voor tijgers (59), leeuwen (45) en luipaarden (9). Dit heeft vooral te maken met de wetgeving rondom het houden van wilde dieren in Europa. Die wetgeving is aan het veranderen. Veel circussen mogen daarom bepaalde dieren niet meer houden en die worden dan in beslag genomen. 

Ook krijgt Stichting AAP steeds meer bekendheid in Europa, waardoor elk jaar het aantal aanvragen voor opvang groeit. Die grote hoeveelheid kunnen zij zelf niet aan, daarom zijn ze aan het kijken of ze het concept van de stichting ook in andere landen kunnen opzetten. 

reacties (1)

  • Saskia

     

    Heel erg mooi dat er zoiets bestaat als stichting Aap. Wat ik jammer vind is dat ondanks alle voorlichting en waarschuwing toch steeds meer dieren opgevangen moeten. Mensen zijn hardleers. Laat een dier gewoon dier zijn. Dat maakt ze zo bijzonder.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert