Bestrijding reuzenberenklauw in Vroege Vogelbos

ALMERE • Di 9 mei 2017 | 13:43 • Dinsdag 9 mei 2017 | 13:43
De reuzenberenklauw tiert welig in Almere Haven. De sterk woekerende en gevaarlijke plant wordt door verschillende instanties en vrijwilligersgroepen actief bestreden. In het Vroege Vogelbos is de reuzenberenklauw op veel plekken al verdwenen, maar niet overal. Daarom organiseert Stad & Natuur in samenwerking met Landschapsbeheer Flevoland op 18 mei, 15 juni en 20 juli van 18.00 tot 21.00 uur een bestrijdingsactie in het bos.
 
De reuzenberenklauw kan wel drie meter hoog worden. Het sap van de plant kan bij aanraking met de huid brandwonden veroorzaken. Daarnaast verdrijft deze plant alle inheemse plantensoorten; die krijgen onder de grote bladeren geen ruimte meer om te groeien.

De aanpak in het Vroege Vogelbos moet voorkomen dat de reuzenberenklauw gaat bloeien en zich zo verspreidt. Dat kan voor een deel door schapen te laten grazen, maar op de plekken waar de dieren niet kunnen komen, wil Landschapsbeheer Flevoland vrijwilligers inzetten.

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die gewapend met schoffel en zeis de plant te lijf zullen gaan.




        
 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel