College: twee miljoen voor blijverslening

LELYSTAD • Di 9 mei 2017 | 14:11 • Dinsdag 9 mei 2017 | 14:11
Het Lelystadse college van burgemeester en wethouders wil de komende twee jaar twee miljoen euro uittrekken voor het verstrekken van zogeheten blijversleningen. Deze zijn bedoeld om aanpassingen aan woningen te doen, zodat ouderen langer in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

Het beleid van de overheid is erop gericht dat senioren langer zelfstandig blijven wonen. En uit onderzoek blijkt dat ouderen dat zelf ook willen. Voorwaarde is dat de huizen levensloopbestendig gemaakt worden. Alleen hebben niet alle oudere woningbezitters voldoende geld om aanpassingen te verrichten. Geld lenen is voor deze groep ook moeilijk. Met de blijverslening wil de gemeente Lelystad zelfstandig thuis wonen bevorderen.

Het college verwacht in het eerste jaar zo'n 25 leningen uit te geven. De hoogte van leningen is lastig in te schatten, omdat er landelijk nog weinig ervaring bestaat. Uitgaande van 25.000 euro kunnen circa 80 leningen worden verstrekt. Dat moet voldoende zijn voor 2017 en 2018.

De gemeenteraad praat dinsdagavond over het voorstel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel