College trekt 12.500 euro uit voor onderzoek gondelbaan

DRONTEN • Di 9 mei 2017 | 17:47 • Dinsdag 9 mei 2017 | 17:47
Het college van burgemeester en wethouders wil 12.500 euro uittrekken voor nader onderzoek naar de gondelbaan over het Veluwemeer. De gondelbaan moet tussen Dronten en Nunspeet komen.

Het is een plan van Arie van der Mee uit Lelystad, eigenaar van twee zaken op de Kemphaan in Almere. De gemeente Dronten, de provincie Flevoland en verschillende ondernemers hebben enthousiast op de plannen van Van der Mee gereageerd.

Het idee is een gondelbaan te maken zoals die in skigebieden te vinden zijn met afgesloten cabines aan een kabel. Op dit moment wordt door advies- en ingenieursbureau  Antea Group gekeken waar de baan precies zou kunnen komen.

Gedacht wordt aan een 4,5 kilometer lange kabelbaan met opstappunten langs de dijk ter hoogte van Flevonice en bij Nunspeet. Omdat de gondels over de vaargeul van het Randmeer moeten, moet de baan een hoogte van vijftig of zestig meter krijgen. Een rit duurt ongeveer 20 minuten.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel