'Hoofdagent Saïd' naar Pieter Baan Centrum

LELYSTAD • Di 9 mei 2017 | 18:51 • Dinsdag 9 mei 2017 | 18:51
De 23-jarige Marciano O. uit Lelystad, op social media ook wel bekend als 'hoofdagent Saïd', wordt ter observatie opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC). Dat heeft de rechtbank in Lelystad dinsdag beslist. De man wordt opnieuw verdacht van geweldsmisdrijven en dit keer ook van verboden wapenbezit.
 
De Lelystedeling werd bekend als hoofdagent Saïd op Instagram en Facebook. In een gestolen politie-uniform treiterde en bedreigde hij agenten, ook via social media.

Bedreigen, stalken en heling
Hij werd eerder veroordeeld voor het bedreigen en stalken van een wijkagent en heling van politiekleding. Hij plaatste onder meer foto's met de naam van de agent uitgebeeld in kogels. Hij werd ook al eens veroordeeld voor het dragen van een doorgeladen wapen, waarmee was geschoten in een parkeergarage in Almere. Volgens deskundigen was hij ontoerekeningsvatbaar.

Wapens met munitie
Dit keer zou O. in februari een pistool en revolver inclusief munitie op zak hebben gehad in Ermelo. Hij zou ook iemand in Kampen en Ermelo hebben bedreigd via Whatsapp en Instagram. Verder zou hij samen met de 25-jarige Elman K. uit Lelystad iemand in Amsterdam met geweld en onder dreiging van een mes een mobieltje en een paar honderd euro afhandig hebben gemaakt.  

Onderzoek naar psychische gesteldheid
Op 18 juli staat de zaak tegen O. en K. opnieuw pro forma op de agenda. Voor die tijd moet O. worden geobserveerd in het Pieter Baan Centrum om zijn psychische gesteldheid te onderzoeken. Zijn advocaat probeerde dat nog te voorkomen, maar dat mocht niet baten. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel