Extra geld voor sport- en muziekles kinderen

LELYSTAD
Om armoede onder Lelystadse kinderen te bestrijden, stelt de gemeenteraad jaarlijks 848.000 euro extra per jaar beschikbaar. Dat heeft de raad dinsdagavond unaniem besloten.

Van dat geld kunnen kinderen onder meer sporten, muziekles volgen en speciale schoolprojecten doen. Ook is er geld om kinderen en hun ouders een gezonde leefstijl bij te brengen.

Lelystad gebruikt voor de projecten een extra bijdrage van het Rijk en geld dat op andere begrotingsposten overblijft. Een aantal fracties kwam met aangepaste voorstellen, maar die haalden geen meerderheid.

reacties (2)

 • HM

   

  De intentie is best goed, help de kinderen uit arme gezinnen. In de praktijk betekent dit dat kinderen uit arme gezinnen (bijna) gratis naar sport of muziek kunnen. Kinderen uit gezinnen waar de ouders hard werken maar helaas toch geen geweldig inkomen hebben, krijgen niks en kunnen niet mee doen. Dat heet gewoon inkomensafhankelijke sport en muzieklessen.....

  reageer
 • Dirk2

   

  100% mee eens! De gemeente Lelystad laat het wederom afweten naar de realiteit te kijken. Kinderen uit arme gezinnen verdienen ook het beste maar vergeet de verborgen armoede nu eens niet! Deze mensen houden de hand nooit op en zullen zich ook niet vrijwillig melden. Deze mensen WERKEN en hebben geen tijd om dit allemaal uit te zoeken! Zij maken zich druk over de te betalen premies en belastingen die iedere maand keurig worden voldaan! Maak een gedegen plan om ook deze kinderen te bereiken en niet alleen die van de ouders die toch al heel veel krijgen vanuit de overlopende berg steunvoorzieningen! Laat geen enkel kind de dupe zijn maar spreek de betreffende ouders er nu wel eens echt op aan!

 • JWL

   

  Dat klopt niet helemaal. Er is vanuit het rijk 577.800 extra toegekend om kinderen die te maken hebben met armoede zoveel mogelijk mee te kunnen laten doen. Er is aangegeven waaraan het geld moet worden besteed. Dit bedrag komt bovenop de middelen die de gemeente zelf al inzet vanuit het preventieve armoedebeleid voor kinderen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert