Politiek geeft groen licht voor Parkwijk

LELYSTAD
De eerste huizen van de nieuwe Parkwijk in Lelystad zouden er al over een jaar kunnen staan. Dat verwacht wethouder Jop Fackeldey, nadat de gemeenteraad dinsdagavond unaniem voor heeft gestemd voor de wijk naast het stadshart.

Aan de instemming met de Parkwijk ging in de gemeenteraad een lange discussie vooraf. Een meerderheid wilde het college richtlijnen meegeven waaraan de wijk moet voldoen. Zo moet het een groene, autoluwe wijk worden met gevarieerde architectuur van hoge kwaliteit. Een 'supervisor' moet hierop toezicht houden. Een motie om zelfs de breedte van een aantal huizen vast te leggen eindigde met gelijke stemmen en komt de volgende raadsvergadering opnieuw in stemming. 

In de Parkwijk gaat projectontwikkelaar Van Wijnen samen met particuliere opdrachtgevers 130 stadswoningen realiseren. Die komen op het nu nog kale stuk naast het stadshart. In de boekhouding van de gemeente is nu al meegenomen dat er ook woningen komen op de plek waar nu scholengemeenschap Arcus staat. De Arcus is vanaf 2020 als school niet meer nodig, omdat dan een nieuwe campus klaar is. De gemeenteraad wil dat voor dit deel van de wijk ook andere ontwikkelaars plannen mogen realiseren.

reacties (11)

 • Hhdj

   

  Graag ook seniorenwoningen

  reageer
 • KC

   

  Zij krijgen de nieuwe bioscoop ook door zijn vriendjes in de schoot geworpen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Je kunt slechts hopen dat deze productiebouwer (lees goedkope eenheidsworst) niet te veel meer bouwt in deze omgeving. Kwaliteit wordt gevormd door concurrentie niet door politieke belangen en verlangen!

  reageer
 • Barbara

   

  Regeren was toch vooruitzien, maar hoe te regeren is voor allerlei uitleg vatbaar.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Natuurlijk werd projektontwikkelaar Van Wijnen het balletje toegespeeld. Welk volgende project valt aan deze projektontwikkelaar ten prooi. Iets aan de kust ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  Ik hoop dat van Wijnen kwalitatief betere woningen bouwt dan bij Batatiahaven, waar nog steeds reparaties reparaties verricht moet worden.

  reageer
 • Frits

   

  Mee eens. Maar ja, Van Wijnen heeft politieke vriendjes op het stadhuis...

  reageer
 • Goed nieuws dat dit belangrijke gebied eindelijk invulling krijgt.

  reageer
 • Dirk2

   

  Jammer dat de VVD haar amendement introk en er een motie van maakte. Beeldkwaliteitsplan is daarmee geworden tot een farce. Geeft alle ruimte aan de ontwikkelaar om te komen met het argument dat de verkoopbaarheid toeneemt bij smalle beukmaten en goedkope materialen. Of te wel, grondgebonden woningen van max 165K. En dat hebben we absoluut niet nodig op deze A-locatie. Worden de bekende goedkope seriematige woningen (met veel platte daken), let maar op. Drama "de Waterwijzer" staat nog in het geheugen gegrift. Wat een afgrijselijke woningen en planontwerp! En weer laat de Raad dit gebeuren. Alleen Groen Links heeft een beargumenteerd betoog gehouden aangaande de ontwikkelingsmogelijkheden en omgevingsinrichting. Jammer, weer een gemiste kans.

  reageer
 • leo

   

  En daarom komt de campus bij de rietlanden want dit voelde iedereen natuurlijk al aankomen. Geen plaats voor woningen met zoveel scholieren. Ach ach... zo heeft de gemeente toch weer zijn zin kunnen doordrijven. ...

  reageer
 • Kak

   

  Nu er geen rente meer bestaat is het beter om te investeren in onroerend goed anders hebben de Chinezen dadelijk alles in handen. De prikkel om te werken moet natuurlijk wel blijven bestaan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert