Concert voor en door kinderen AZC Dronten

DRONTEN
Zo'n honderd kinderen van basisschool De Vlieger zijn al maanden aan het oefenen voor een concert op 16 mei in de Meerpaal in Dronten. De kinderen doen mee aan het landelijke project Eigenwijs van VluchtelingenWerk. Het project helpt kinderen in asielzoekerscentra hun zelfvertrouwen te vergroten en grip te krijgen op hun onzekere leven. Dat gebeurt via muziekactiviteiten, voorlichting, een website en kinderspreekuren.  

De kinderen treden samen op met het 70-koppige VU-Orkest. Het VU-orkest bestaat uit studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam en viert dit jaar haar 55 jarig bestaan met onder meer twee voorstellingen voor kinderen uit asielzoekerscentra. Ook cabaretier Vincent Bijlo en illustrator Juliette de Wit doen mee aan de voorstellingen. 

Speciaal voor Eigen-Wijs is de productie BROER geschreven. Het is een verhaal over twee broers die het na jaren van geruzie weer goed proberen te maken. Naast de kinderen uit AZC Dronten zijn diverse andere basisscholen uit Dronten aanwezig om van de voorstelling te genieten.

Het regionale concert is de opmaat voor de landelijke slotconcerten op 8 en 15 juni in Kampen en Enschede waar de hele productie BROER wordt gespeeld. Bij landelijke slotconcerten in 2016, in Tivoli Vredenburg en Concertgebouw Amsterdam, traden rond de duizend kinderen uit asielzoekerscentra op.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert