Maximumsnelheid A6 omlaag naar 100 km/uur

ALMERE
De maximumsnelheid tussen de Hollandse Brug en Almere Buiten West is in beide richtingen verlaagd van 120 naar 100 kilometer per uur.

Volgens Rijkswaterstaat is de snelheidsverlaging nodig vanwege wegwerkzaamheden die in ieder geval tot 2022 gaan duren. 

Volgens Kim Pennings, verkeersmanager van Rijkswaterstaat, moeten de weggebruikers er nog wel aan wennen.

reacties (14)

 • .\/\/.

   

  Het lijkt me voor de doorstroming beter als de limiet naar 80 gaat.

  reageer
 • Dick

   

  Ja, inderdaad. Dat hebben ze bij Den Haag ook gedaan, de limiet naar 80 brengen. En raad eens? Het staat er nog net zo vast. Elke dag. Limieten verlagen heeft geen enkele zin. Het gaat er juist om dat mensen die 20-30km langzamer dan de limiet rijden zich niet aanpassen op de strook naast hen als ze een zijdelingse verplaatsing uitvoeren. Daardoor moet er iemand op de rem, daarna meer en meer tot ergens het moment daar is dat er iemand stilstaat. Het enige waar je dan nog op kunt hopen is dat iedereen genoeg afstand houdt zodat er geen brokken van komen.

 • Schaapjes

   

  Van mij mag de hele a6 wel naar 100 kmh. Prachtige snelheid en je zult zien dat de doorstroming stukken beter is. Nu sta je Door de grote snelheidsverschil tussen auto's en vrachtwagens tussen Almere en Lelystad soms helemaal stil.

  reageer
 • Almeertje

   

  Zie nog niet gebeuren dat mensen zich aan die limiet gaan houden. Zie regelmatig nog auto's op de parallelbaan tussen Almere Poort en Almere Stad met minimaal 120 crossen. En die 80 borden staan er toch al een paar maanden...

  reageer
 • Ik

   

  Dan mag het wel war duidelijker aan gegeven worden , kwam gister van vakantie terug en dan was t weer 70 dan weer kleine bordjes 120.... enz enz dan hop weer 100 en geen beëindiging gezien ?? Dus regel t ff goed willen jullie !

  reageer
 • Dick

   

  Die kleine bordjes op de HMP bordjes hebben geen enkele wettelijke betekenis. De omvang van de bordjes in namelijk vele malen te klein voor de geldende maximum snelheid. Bij wegen met een maximum snelheid van meer dan 80 km/u dient de doorsnede van de A1-100, A1-120 of de A1-130 1000mm ofwel 100cm ofwel 1m te bedragen. Ook dient de zijkant van het bord minimaal 60cm buiten de rijbaan te staan en dient de onderkant minimaal op 2,2 meter van de grond te hangen. Even een greep uit de regels waaraan de (R)overheid dient te voldoen. Bij sommige stukken snelweg twijfel ik echt of de overheid zich wel aan haar eigen regels houdt.

 • Harry

   

  Meeste mensen rijden hier sowieso standaard te hard en maar een heel klein percentage heeft ooit die 80 kilometerborden gezien (of willen zien). Wil je met 100 invoegen, gaan ze je rechts met 120 voorbij. Van mij mag er wel wat vaker gecontroleerd worden en mag de snelheid op alle banen gelijk worden getrokken, zeker met al die baanwisselingen die je ziet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Arjan Veldhuizen

   

  RWS de staat in een staat. Wanneer is dit democratische besluit genomen? Waarom worden wegwerkzaamheden in NL altijd anders beoordeeld dan in het buitenland. Daar is het altijd duidelijk dat er gewerkt wordt en duurt de limiet precies zo lang als de werkzaamheden zijn. Hier is alsof het altijd een paar km voor en na ook nog bij het werk hoort.

  reageer
 • Boels

   

  Het is officieel gepubliceerd in de Staatscourant op 26 april 2017. Het is dus volgens de regels gebeurd. Kan mij voorstellen dat vrijwel niemand het leest ;-)

 • Arjan Veldhuizen

   

  RWS de staat in een staat. Wanneer is dit democratische besluit genomen? Waarom worden wegwerkzaamheden in NL altijd anders beoordeeld dan in het buitenland. Daar is het altijd duidelijk dat er gewerkt wordt en duurt de limiet precies zo lang als de werkzaamheden zijn. Hier is alsof het altijd een paar km voor en na ook nog bij het werk hoort.

  reageer
 • almeertje

   

  Ik vind het wel prima. Gebeuren minder ongelukken. En iedereen kan lezen. Wanneer er een bord staat 80/100 Als ze nergens anders mee bezig zijn. Telefoneren appen etc.

  reageer
 • Dick

   

  D'r zal door de verlaging van de limiet geen enkel ongeluk minder gebeuren op de A6. Ook de weginrichting zal niet bijdragen tot het verlagen van het aantal ongevallen. Het zal er alleen maar toe leiden dat er meer mensen afgeleid raken door telefoon enzo. En die dus ook meer aandacht aan die telefoon gaan schenken. Juist niet opletten, geen voorrang verlenen bij zijdelingse verplaatsing, te weinig afstand houden zijn ongevalsoorzaken. En ik zie er op de A6 maar HEEEEEEEEL weinig die voldoende afstand houden. Zeker niet de "aanbevolen" 2 seconden. Als we dat eens met z'n allen gaan doen, opletten, afstand houden en vooral GEEN VOORRANG nemen bij zijdelingse verplaatsingen dan zal het aantal ongevallen zienderogen naar beneden gaan.

 • Arbeider

   

  Dat wordt 5 jaar gas terug, na 5 jaar is weer een andere stuk snelweg aan de beurt. Enzovoorts enzovoorts, wat ben ik blij dat ik de stad niet uit hoef voor mijn werk. Ik wens alle forenzen veel sterkte de komende jaren!!

  reageer
 • Kanook

   

  100 ipv 120 over een traject tussen Hollandse Brug en Buiten-West. Dat scheelt 1,5 minuut max. Wat een drama zeg.

 • Me

   

  Echt niet te geloven dat dit allemaal zomaar kan. Maar goed de weggebruikers moeten wennen als we dan maar een lange wen periode krijgen om er aan te wennen.

  reageer
 • Tjeerd

   

  Het verwarrende vooral is, zoals ook zichtbaar is in de video, dat aan de rechterkant, waar de pilonnen staan, een snelheidsbeperking is tot 70 km/uur, terwijl aan de linkerkant de snelheidsbeparking tot 100 km/uur is (in de middenberm staan namelijk geen borden met maximumsnelheid 70 km/uur). Naast dat het verwarrend is, levert dit ook onnodige veiligheidsrisico's op door inhalen. Het zou duidelijker zijn wanneer tegelijkertijd óók op de linkerbaan de maximum snelheid verlaagd zou worden tot 70 km/uur.

  reageer
 • Dick

   

  Als het werkelijk zo is dat de borden 70 maar aan één kant van de weg staan dan zou ik iedereen aanraden im bezwaar aan te tekenen bij een bekeuring. De beperking mag dan wel geldig zijn maar is NIET handhaafbaar omdat het A1-70 bord aan beide zijden van de rijbaangeplaatst MOET worden. Je zult dit bord maar passeren wanneer er net een vrachtwagen voor het bord langsrijdt als jij de 70 zone ingaat. Overigens was de snelheidsliniet van Hollandse brug tot Almere haven al sinds de opening van de parallelbaan-hoofdbaanstructuur al 100km/u. Wat natuurlijk een belachelijk lage limiet is want geen toe en afritten op dit traject. Ook 80 op de parallelbaan is belachelijk laag. Mensen moeten gewoon weer leren om bij invoegen zich aan de gereden snelheid aan te passen.

 • Sef

   

  Dit werkzaamheden beslaan op dit moment minder dan 5% van het gehele traject waar de snelheidsverlaging van kracht is. Ik voorspel zeer veel snelheidscontroles. De aanpassing van de A6 moet toch ergens van betaald worden. Als het echt om veiligheid draait stap dan over naar het Duitse model. Alleen een lagere snelheid aanhouden bij daadwerkelijke werkzaamheden. Daar past iedereen zich aan.

  reageer
 • Robert

   

  De bekeuringen moeten de verbouwing weer ophoesten? Een weg van 48 banen breed en dan maar 100: kassa

  reageer
 • M Janssen

   

  Bedankt voor de waarschuwing, net na de Hollandse brug na de afslag Poort is het een stuk 80?? Dat weet ook nog lang niet iedereen

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is alleen voor de rijstroken die richting afslag Almere-Stad-West N702 gaan volgens mij

 • Sn

   

  Alleen op de paralelbaan, dus voor de afritten richting Almere. De doorgaande baan is normaal wel 100 vanaf Amsterdam ri Almere, of van Almere richting Amsterdam 90 dmv de matrix boven de weg.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert