Jongeren opgepakt voor mishandeling buurtpreventieteam

ALMERE
Vijf jongeren die worden verdacht van mishandeling en belediging van vrijwilligers van een buurtpreventieteam in Almere zijn woensdag door de politie aangehouden.

Afgelopen dinsdagavond rond 20:00 uur raakten de jongeren bij het station Muziekwijk slaags met leden van het buurtpreventieteam. Dit gebeurde nadat de jongeren de vrijwilligers hadden uitgescholden. Toen ze werden aangesproken op hun gedrag werden de mensen van het buurtpreventieteam aangevallen.

Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, waren de jongeren al weg. Vier vrijwilligers van het buurtpreventieteam hebben aangifte gedaan van mishandeling, belediging en vernieling van een fiets. 

Omdat een omstander het incident heeft gefilmd kon de politie de identiteit van de jongeren achterhalen. De vijf verdachten, in de leeftijd van 16 en 17 jaar worden donderdag gehoord.


reacties (15)

 • Jan

   

  Deze reactie tekent het huidige klimaat van ontkenning. De vergelijking naar relschoppers in de voetbalwereld heeft niets, maar dan ook niets te maken met de problematiek waar we al jaren tegenaan hikken. Een goed begin zou nu eens zijn om het eens te worden over het feit dat er een levensgroot probleem is. En jouw reactie doet het af als, ach, wat is het verschil met..

  reageer
 • Wim

   

  Ouders mede aansprakelijk stellen en gewoon opvoedmatige straffen uitdelen

  reageer
 • John

   

  Doe toch niet zo overdreven, Dirk2. Huil je ook zulke tranen om voetbalsupporters die het verlies van hun club voldoende reden vinden om de ME bezig te houden? Staat dan de maatschappij ook ineens aan de afgrond?

  reageer
 • Streng

   

  Ik reken er gewoon op dat ze deze stouterikken met een flinke "foei" heen zullen sturen, dat zal ze leren.

  reageer
 • Hekking

   

  Tuig, tuig en nog eens tuig. Geen opvoeding genoten. En er komt van straffen helemaal niets terecht. Ja, een taakstraf. Papiertjes oprapen. Die gasten lachen hun eigen rot. Wanneer worden dit soort gasten nu eens echt als voorbeeld gesteld. De volgende keer gebeurt het weer. Slappe hap, die rechters.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tidotig

   

  Overigens veel complimenten voor de man met rugzak en telefoon. Hij springt als voorbijgaande toch maar mooi in de bres. Dat doen steeds minder mensen.

  reageer
 • almeertje

   

  Helemaal eens met Dirk 2. WaTot een tuig. Geen respect. Dit soort gasten van 16 en 17 jaar. Verzieken de maatschappij.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als er al een strafzaak komt dan volgt er in het zwaarste geval een taakstrafje ( waar echt geen dader van onder de indruk is ) en gaat men vrolijk door. De maatschappelijke normen en waarden verdwijnen in rap tempo. De rechtspraak staat er bij en kijkt er naar. Ooit stond de rechtspraak in dienst van de maatschappij......

  reageer
 • Dirk2

   

  Wanneer gaan we nu eens echt optreden tegen deze verloedering? Wanneer is de maat vol, moeten er eerst slachtoffers vallen? 16 en 17 jaar? Wat moet hier nog van terechtkomen, en de rest van al dat tuig? Onze tolerantie wordt misbruikt door jeugd die er nadrukkelijk zelf voor kiest geen toekomst te hebben. Laten wij voorkomen dat dit de standaard wordt die leidt tot meer haat in onze samenleving. De enige optie is dan ook daad te stellen en spreekwoordelijke grenzen te trekken. Niet meer pappen en nat houden, niet meer pamperen en blijven vergoelijken. Dat hebben we lang genoeg gedaan nu! Het is triest dat hiermee wederom wordt aangetoond dat er ruimte is voor radicale gedachten en gedrag, zowel links als rechts. Het is triest dat Nederland, Flevoland, Almere, Lelystad maar blijft buigen voor geweld en dis-respect, onwil en haat. Wordt er verdrietig van!

  reageer
 • mooi zo nu gelijk keihard aanpakken,gebeurt dit niet zijn dit soort een gevaar voor de toekomst...

  reageer
 • willem-stad

   

  Wie ooit beslist heeft dat de politiepost daar weg moest heeft een plaat voor zijn kop. Goed dat ze alsnog gepakt zijn ,maar ze lachen er niet onbeschaamd minder om.

  reageer
 • Dus

   

  Lekker vooroordeel bevestigend weer !!! Vraag me wat voor softie werk straf deze mannetjes krijgen

  reageer
 • Karel

   

  Opgepakt: prima! Gehoord: prima! En daarna? Ik heb in Almere noch vertrouwen in goed doorpakken bij overlastgevende jongeren noch in gerechtigheid. Wordt vast een leuk taakstrafje.

  reageer
 • Bassie

   

  Mijn nekharen gaan overeind staan van dit onopgevoed tuig. Werkkampen zoals in Siberië hebben we nodig voor dit gajes. Hopelijk worden ze nou eens echt gestraft ipv dat softe aai over de bol ahhh gossie moeilijke jeugd gepamper.

  reageer
 • Sofie

   

  Mooi zo aanpakken

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert