15 jaar cel geëist voor beroving en drogeren homo's

ALMERE
In hoger beroep is donderdag 15 jaar cel geëist tegen een man uit Amsterdam omdat hij homo's zou hebben gedrogeerd en beroofd. Een slachtoffer overleed daar volgens het hof aan. De man, door de rechtbank veroordeeld tot 10 jaar cel, zegt dat de slachtoffers zelf drugs innamen. Een Almeerder werd ook slachtoffer en werd beroofd van 35.000 euro.

Een samenwerking met een andere man
Het gerechtshof verdenkt de man ervan dat hij contact zocht met zijn slachtoffers via het homodatingcircuit. Eenmaal bij de mannen thuis drogeerde hij ze en maakte hij ze geld, bankpassen en pincodes afhandig. Hij werd geholpen door een man uit Bussum, tegen hem is drie jaar cel geëist. 

Dertien slachtoffers
In totaal zijn tussen 2011 en 2014 dertien mannen het slachtoffer geworden van de brute berovingen. De Amsterdammer gaf toe dat hij met vooropgezet doel zijn slachtoffers beroofde. Maar hij ontkent het drogeren en zegt dat hij geen schuld heeft aan de dood van één van de slachtoffers. Volgens de advocaat van de verdachte is een mogelijke doodsoorzaak de antidepressiva die het dodelijke slachtoffer slikte. 

Ingrijpende gevolgen voor slachtoffers
De nabestaanden en drie andere slachtoffers lieten tijdens het hoger beroep weten hoe ingrijpend de gevolgen voor hen zijn. De Almeerder verklaarde dat hij zijn baan en zijn huis door de gebeurtenis is kwijtgeraakt en niemand meer durft te vertrouwen. Het zit de slachtoffers nog het meest dwars dat de Amsterdammer het drogeren niet toegeeft.

De uitspraak van het hof is op 24 mei.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert