Politiek wil Havenkom in eigen beheer houden

ALMERE • Do 11 mei 2017 | 22:00 • Donderdag 11 mei 2017 | 22:00
Een overgrote meerderheid van de Almeerse politici heeft er geen bezwaar tegen als de gemeente een aantal havens in eigen beheer houdt. De belangrijkste ligplek voor boten is de Havenkom in Almere Haven. Afgelopen tijd is onderzocht of de havens gerund kunnen worden door commerciële partijen, maar uit onderzoek van de gemeente blijkt dat dit niet realistisch is. 

Alleen de PVV vindt het geen goed plan dat de gemeente Almere de havens zelf gaat exploiteren. De partij wil dat wethouder Frits Huis alsnog op zoek gaat naar ondernemers die verantwoordelijk willen zijn voor de Havenkom. Huis ziet dat niet zitten, omdat tijdens de laatste zoektocht eind 2014 de geïnteresseerden niet aan de eisen van de gemeente voldeden.

Commerciële jachthavens in Almere gaven vorige week aan te vrezen voor oneerlijke concurrentie van de gemeentelijke havens. Volgens Frits Huis zal de gemeente er voor zorgen dat ze niet al te ver onder de marktprijs gaat zitten om zo de concurrentie tot een minimum te beperken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel