Politiehelikopter zoekt naar gevluchte bestuurder

LELYSTAD
De politie is donderdagavond in Lelystad met een helikopter op zoek geweest naar de bestuurder van een bestelbus.

De verdachte was rond 23.00 uur met zijn de bus ergens tegenaan gereden op de kruising van de Oostranddreef met de Runderweg.

Toen de bus niet meer verder kon rijden, sloeg de bestuurder op de vlucht. De politie heeft het gebied rond de kruising uitgekamd en zocht ook vanuit de lucht. Een deel van de Oostranddreef was afgesloten vanwege het politieonderzoek.

reacties (5)

 • Jan

   

  Waarschijnlijk verwachten ze wel iets, agent houd zijn hand al op zijn pistool.

  reageer
 • erik

   

  het geeft ze niet het recht om op deze manier een auto open te maken.als ze niks aantreffen kost het ze geld ongeacht de bestuurder er vandoor is gegaan,het is niet aangetoont dat de eigenaar achter het stuur zat,en er is ook nog zoiets als een loper

  reageer
 • Rob

   

  Dit soort bushes wordt ook gebruik voor mensensmokkel, steel dat het ding vol zit met mensen, en ze laten het staan, in afwachting van de bestuurder. Je wil niet weten hoe de lading er na een week aan toe is. En dan klaagt men er weer over dat het ding niet is opengebroken.

 • Klaasvaak

   

  Top! Pakken die hap! Voor hetzelfde geldt heeft hij die bus gestolen, gevuld met gestolen goederen, gedronken of mijn spullen geramt, het blijft gissen natuurlijk. Een ongeval zo verlaten is immers een misdrijf.

  reageer
 • Tgf

   

  De hulpverleners op de foto waar de achterdeur opengebroken wordt, staan te kijken alsof ze de kroonjuwelen verwachten in die bus. Ik mag voor hen hopen dat er een gerede aanleiding was om open te breken.

  reageer
 • hans

   

  Natuurlijk was er gerede aanleiding om die bus open te breken. Als je na een ongeval op de vlucht slaat kan dat betekenen dat je onder invloed hebt gereden (drank, drugs) of zaken vervoert die je liever verborgen houdt.

 • De Vries

   

  Belachelijk, een helikopter daarvoor inzetten. De bestuurder zal wel een slok op gehad hebben. Hij of zij komt vanzelf wel de bus ophalen en geef hem dan een fikse print voor het weglopen en de rekening van de helikopter. Maar nee, die mag de burger betalen natuurlijk. Nugter is hij toch al en al hadden ze hem of haar te pakken, de kosten wegen niet hier tegenop.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert