'Mama's in de Dop' helpt jonge moeders

EMMELOORD • Vr 12 mei 2017 | 13:04 • Vrijdag 12 mei 2017 | 13:04
Rompertjes, slabbetjes, broekjes en truitjes: alles wat belangrijk is voor een pasgeboren baby en de jonge moeder wordt sinds kort ingezameld in Emmeloord. Het project 'Mama's in de Dop' is een initiatief van Zorggroep Oude en Nieuwe Land en heeft als doel om jonge moeders met weinig geld te helpen.

De kleding die wordt ingezameld wordt gewassen, gestreken en gesorteerd. Daarna wordt een pakket samengesteld, dat als cadeau naar een jonge moeder gaat.

De ongeveer tien vrijwilligers komen één maal per maand bijeen in de kantine van verzorgingshuis Wittesteijn in Emmeloord. Volgens initiatienemer Sanne Tesselaar willen de vrijwilligers op deze manier contact maken met de oudere generatie. Zo wordt er soms meegeholpen door bewoners en zijn er ook dames die speciaal speeltjes breien voor de pakketten.

De aanstaande moeders komen via jeugdgezondheidszorg, de huisarts of verloskundige in contact met Mama's in de Dop. Inmiddels zijn er veertig pakketten uitgedeeld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel