Brandstichter hoort celstraf eisen

ZEEWOLDE
Tegen een zestigjarige hartpatiënt uit Zeewolde is voor brandstichting 30 maanden cel waarvan 10 maanden voorwaardelijk geëist. De man heeft een kamer die hij huurde in de nacht van 14 februari dit jaar in brand gestoken.

Een ruzie met de verhuurder ging hier aan vooraf. Deze zou een paar dagen eerder de stroom hebben afgesloten. Bij die ruzie heeft de politie bemiddeld en nadat de stroom weer was aangesloten leek alles in orde te zijn.

In de nacht van 14 februari werd de stroom er opnieuw afgehaald. Bij de Zeewoldenaar leidde dat tot een paniekaanval, omdat hij als hartpatiënt vreesde voor een levensgevaarlijke situatie. Hij belde 112, maar de politie liet weten niet te komen en daarop zou de man met brand hebben gedreigd. 

Voor de rechtbank verklaarde de verdachte dat hij op die manier de politie alsnog wilde laten komen. Vervolgens probeerde hij zichzelf te kalmeren, maar dat lukte niet. Hij stak een handdoek in brand en gooide die op een houten trap. Omdat het brandalarm af ging, kon de eigenaar meteen de brandweer bellen. Het vuur was snel onder controle. Er raakte niemand gewond.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.  

reacties (4)

 • almeertje

   

  oneerlijke straf. Voor ergere dingen krijg je een kleine taakstraf. Begrijp het niet meer.

  reageer
 • Rob

   

  Waar komt de Politie nog wel voor????

  reageer
 • Zeewoldense

   

  Helemaal mee eens!

  reageer
 • Paul

   

  2,5 jaar cel omdat iemand in paniek raakt en op een verkeerde manier om aandacht vraagt? Ok, hij gaat in de fout, maar voor mishandeling of ernstige geweldpleging krijg je een werkstraf. Met wat voor maten meet men?

  reageer
 • Hallo

   

  Dus jij denkt dat je door 2 alinea's te lezen bij omroep Flevoland het hele verhaal/dossier kent en daardoor weet welke strafeis correct is?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert