Rechtszaak brandstichter camper Hollander uitgesteld

LELYSTAD • Vr 12 mei 2017 | 23:32 • Vrijdag 12 mei 2017 | 23:32
De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor een aantal brandstichtingen in Lelystad in maart dit jaar moet wachten op zijn rechtszaak. Dat werd vrijdag duidelijk tijdens een zogeheten pro-forma-zitting voor de rechtbank in Lelystad. Het onderzoek naar de pyromaan is nog niet afgerond.

De Lelystedeling zou op 17 maart meerdere auto's in brand hebben gestoken aan de Wold en de Horst. Daarnaast zou hij brand hebben gesticht in een woning aan de Kamp. Ook de camper van de Lucas Hollander ging in vlammen op. De 80-jarige Lelystedeling zou in die camper met zijn gehandicapte vrouw een reis maken. Hij heeft heel lang gewerkt aan het geschikt maken van de wagen. Dankzij een inzamelingsactie werd voldoende geld opgehaald om een vervangende camper te kunnen kopen.

De rechtszaak is uitgesteld omdat er nog onderzoek moet worden gedaan naar de mobiele telefoon van de verdachte. Ook moeten er nog getuigen gehoord worden bij de rechter-commissaris. De Lelystedeling ontkent betrokken te zijn bij de brandstichtingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel