Lelystad genomineerd voor Trofee

LELYSTAD
De gemeente Lelystad is genomineerd voor de Nationale Citymarketing Trofee in de categorie gemeenten tot 120.000 inwoners. De winnaars worden op 12 juni bekendgemaakt.

Lelystad heeft in haar inzending de "Lelystad geeft lucht "- campagne benadrukt en haar marketingtechniek om de stad te profileren als merk. Het is niet de eerste keer dat Lelystad genomineerd is. In 2011 won Lelystad de trofee in, toen nog,  de categorie gemeenten met minder dan 100.000 inwoners.

Op 31 mei krijgt Citymarketing Lelystad de kans om zich te presenteren voor een vakjury met onder andere Alexander Rinooy Kan. De prijsuitreiking is op 12 juni tijdens het Nationale Congres Citymarketing in Emmen.

reacties (7)

 • Henk S. Haan

   

  Onze vaatwassermonteur kwam vanmorgen aangenaam verrast om 08.00 uur bij ons aan de deur. Hij had was in 👍👍 Lelystad geboren en getogen tot zijn 12e. Daarna verhuisd naar Twenthe. 'Wat is het hier enorm veranderd en verbeterd' was het eerste wat hij enthousiast uitriep bij binnenkomst. Meten is weten. Dat klopt als een bus! Maar als ik zo langs mijn neus weg een blik op de weg werp (Houtribweg) en dagelijks zie wat Lelystad instroomt: Shop Shuttle Bus Bataviastad vol met shoppers, Tientallen Campers, Tich Caravans, Slierten wielrenners, Tich E-Bikes met Babyboomers, Vlotte Wandelaars en Heel Veel Oude en Nieuwe Cabrio's...Dan denk ik gezonde ' reuring' in en om ons mooie Lelystad! 😀

  reageer
 • Sonja

   

  Oh heerlijk zoveel positieve mensen!

  reageer
 • Frits

   

  Wordt het niet eens tijd voor een goede, onafhankelijke maatschappelijke kosten-baten-analyse van citymarketing? Er zijn al genoeg wetenschappelijke onderzoeken waarut blijkt dat het voor de meeste gemeenten niets oplevert, omdat de meeste inwoners binnen hun eigen woongemeente verhuizen (wie naar elders verhuist, doet dat wegens werk, studie of liefde), en ook de meeste bedrijven verhuizen binnen 7km van hun oorspronkelijke vestigingsplek. Toeristen komen vooral op bijzondere activiteiten en bezienswaardigheden af. Ik heb niet de indruk dat er in Lelystad de laatste jaren zoveel huizen of bedrijfsgrond verkocht is vanwege citymarketing. Inditex komt vooral op de snelweg en het vliegveld af...

  reageer
 • Schaapjes

   

  Bas mooi ik hoop dat je het straks ook nog zo mooi aan de volgende generatie uit kunt leggen. Omdat wij voor een habbekrats de wereld wilden rondvliegen. Terwijl ieder weldenkend mens weet hoe vervuilend dat is en dat het ontegenzeggelijk lijdt tot afschot van vogels in het kader van veiligheid. En straks lekker boven de polder kerosine lozen.

  reageer
 • Schaapjes

   

  En de huismus is Straks vertrokken Door de komst van Lelystad airport

  reageer
 • Bas

   

  Tsja en er zullen ook straks veel minder mieren zijn, etcetera. Want overal waar een luchthaven is in de wereld is al het groen en flora verdwenen en wonen bijna geen mensen. Ohhh foutje, luchthavens liggen altijd omringd door groen en is het dichtstbevolkt met florerende economieën.

 • laat alle reacties zien
 • Flevofan

   

  Leuk hoor al die natuur plaatjes. Ondertussen zijn ze bezig met een vliegveld te bouwen. Slogan kan beter zijn: Lelystad geeft luchtvervuiling

  reageer
 • Bas

   

  Nee hoor Lelystad geeft mooi lucht aan vliegtuigen. En daar is de overgrote meerderheid van alle bewoners het helemaal mee eens. Behalve een handje vol schreeuwerds die tegen alles in het leven zijn.

 • hans

   

  hoop het niet het is een saaie stad waar niks te beleven is alleen voor boven de 50 en dat is ook de beleid van de gemeente

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert