'Wachtlijsten schuldhulpverlening binnen de perken'

LELYSTAD
Iedere inwoner van Lelystad die zich meldt voor schuldhulpverlening bij de Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) wordt zonder wachttijd geholpen. Bij de andere hulpinstantie IDO geldt een beperkte wachttijd. Beide organisaties blijven binnen de wettelijke termijn van vier weken.

Dat laat het Lelystadse college van burgemeester en wethouders weten op vragen van de fractie van de SP. Deze partij zegt signalen te hebben ontvangen dat mensen bij wie eerst de financiële huishouding geïnventariseerd moet worden langer moeten wachten op hulp dan de afgesproken drie maanden. En voor het vervolgtraject zou zelfs een wachttijd van acht à negen maanden gelden.

Het college weerspreekt die praktijk en benadrukt dat beide hulpinstanties, MDF en IDO, zogeheten klachtenregelingen kennen, waar cliënten zich kunnen melden als zij vinden dat ze niet adequaat geholpen worden.

reacties (2)

  • Yvon

     

    Vandaar dat iemand al een beslaglegging heeft ontvangen terwijl de pwrwoon zich anderhalf jaar geleden al aangemeld heeft en er nog niks concreets gebeurd is. Nog geen zaak geregeld na al die tijd en inboedel kwijt. Hiezo hulpverlening binnen de perken.

    reageer
  • Kan het College het het beste weten, of bewijst de praktijk de praktijk?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert